14 Şubat 2016 Pazar

CHP NE KADAR CHP?!

CHP’ye oy veren halkımızın büyük çoğunluğu CHP’nin Atatürk’ün partisi olduğuna inandıkları ve Cumhuriyet’i kuran partinin CHP olduğunu bildikleri için oy veriyorlar. Bunlar doğru da acaba şimdiki CHP o CHP mi? Bu sorunun cevabını Kılıçdaroğlu veriyor. Biz değiştik, CHP değişti, artık Yeni CHP var diyor.

Kılıçdaroğu demese de biz CHP’nin Atatürk’ün CHP’si olmadığını, bu özelliğini İnönü’den bu yana kaybettiğini biliyoruz.

Atatürk’ün iç içe geçmiş ve birbirinin devamı ve destekleyicisi olan 3 büyük eylemi var: Yedi düvele yani emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşı, padişaha karşı demokratik devrim ve toplumun ümmet aşamasından millet aşamasına geçişi.

Mustafa Kemal bu eylemleri CHP örgütü ile birlikte yapmıştır. CHP’nin özü de emperyalizme karşı Türk milletinin haklarını korumak, egemenliğin millete ait olmasını savunmak ve Türkiye halkını Türk Milleti olarak bir ve beraber tutmak olmalıdır.

Bu üç özelliğinden taviz veren bir CHP Atatürk’ün CHP’si olmaktan çıkar.

Yüzyıllardır mazlum milletleri sömüren emperyalizm günümüzde geçmişten farklı yöntemlerle bu kötülüğüne devam ediyor. Dün ordularını kullanıp ülkeleri işgal ederek sömüren emperyalist güçler şimdilerde ülkelerin yöneticilerini belirleyerek ve kullanarak, kendi kontrollerindeki uluslararası bazı kuruluşları etkin kılarak, ekonomik ve siyasi baskılar kurarak sömürüyor. Dünya Bankası, IMF, Dünya Ticaret örgütü gibi emperyalistlerin güdümündedir ve gelişmekte olan ülkelerin sömürülmesini kolaylaştırır.

Küreselleşme ve liberalleşmenin gizli amacı üçüncü dünya ülkelerinin ham maddelerini ve emeğini ucuza kapatmak, buraları kendi ürünleri için açık pazar haline getirmektir.

Ekonomik yönetimi ABD’nin has adamı ve küreselleşmenin ve liberalleşmenin savunucusu Kemal Derviş’e teslim edeceğini açıklayan ve onun politikalarını savunan birisini başkan yardımcısı yapan bir CHP’ye Atatürk’ün CHP’si diyebilir miyiz?

Sorularıma devam ediyorum: NATO’ya hayır diyemeyen bir CHP antiemperyalist olabilir mi?

En büyük emperyalist güç olan ABD’nin iç cephemizi düşürmek için kullandığı F tipi örgütü destekleyen, bu örgütün partiye sızmasına izin veren bir parti Gerçek CHP olabilir mi?

Gelelim demokratik devrime yani millet egemenliğine ve ümmet aşamasından millet aşamasına geçişe: Atatürk etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun Tüm Türkiye halkını Türk milleti olarak birleştirmiş ve egemenliği de bu millete vermiştir.

 Şimdiki CHP ise, “eşit vatandaşlık” ve “yerel yönetimlere özerklik” gibi sözlerin arkasına sığınarak milletimizi etnik kimliklerine göre bölmek istiyor. Eşit vatandaşlıktan kasıt şu: Türkiye’de farklı farklı etnik kimlikte insanlar yaşıyor. Mademki Türklerin bir takım hakları var bu hakları farklı kimlikteki halklara da verelim. Bunun Türkçesi şu:  Milli birliği bozalım, ülkeyi özerk bölgelere ayıralım.

AKP milletten ümmete geçmek istiyor, CHP ise millet aşamasından kavimler aşamasına geçmek istiyor. Bize göre ikisi de gericiliktir ve karşı devrim arzusudur.

Karşı devrim arzusu içinde olan bir parti nasıl olur da Atatürk’ün partisi olur? 

ABD’nin piyonu HDP(PKK)’yı savunan bir parti gerçek CHP olabilir mi?

Bu kafadaki insanların yönettiği bir partinin CHP’liliği kalmış mı?

Bize göre olamaz ve CHP, CHP olmaktan çıkmıştır. Hiç kimse YCHP’ye Atatürk’ün partisi demesin. Bu parti artık Kılıçdaroğlu’nun partisidir. 

Hiç yorum yok: