31 Ocak 2016 Pazar

GÖREV BAŞINA!

Çok kötü günler yaşıyoruz ve anlaşılan daha kötüleri de yolda geliyor. 13 yıllık iktidarında AKP ve 

Tayyip Erdoğan Türkiyeyi uçurumun kenarına getirdi. 

Ekonomi kötü, borçla idare ediyoruz.

Terör önlenemiyor ve hatta ayaklanmaya dönüştü.

Ne dost komşu ülke kaldı ne de dost ülke.

EKONOMİ BATAKTA

Irak ile ticaretimiz azaldı. Suriye ile bitti. Rusya malımızı almıyor. Turizm gelirleri Rusya krizi ve terör nedeni ile giderek azalıyor. Borcumuz artıyor, milli gelirimiz düşüyor.

10 yıl öncesinde dış borcumuz 200 milyar doların altında iken şimdi 400 milyar doları geçmiş durumda.  Yüksek petrol fiyatlarından kaynaklanan fonlar azaldığı için, borç bulmamız da zorlaşacak.

Milli gelir sürekli düşüyor. 2013’de 820 milyar olan milli gelir 2015’de 722 milyar dolar düşmüş.

Orta ve az gelirli vatandaşların milli gelirden aldığı pay giderek azalıyor. Yoksulluk artıyor ve işsizler çoğalıyor.

DOSTU DÜŞMAN EYLEDİK

13 yıl önce bitme noktasına gelen PKK terörü artık bir iç isyan görünümüne kavuştu. İlçeler, kentler harabeye döndü. Her gün birkaç evladımızı kaybediyoruz. İçimiz kan ağlıyor.  

Sıfır sorun diyerek Ermenistan’a, taviz vermeye, Kıbrıs’ı AB’ye teslim etmeye kalkan anlayış etrafımızda dost ülke bırakmadı. Son olarak da Rusya ile aramız açıldı. İlişkilerimiz bozuldu. ABD ve AB’ye mahkûm olmaya başladık.

HALK UYUTULUYOR

Bütün bunlardan daha vahimi halkımız durumu kavramış değil. İnsanlarımız durumun farkında değil çünkü Türkiye’yi kim yönetiyorsa, medyayı da o yönetiyor. Televizyonların, gazetelerin sahipleri ya bizzat iktidar mensubu ya da iktidar ile iş birliği yapan zenginler. Gemi batıyor ama halk dizilerde, sporda veya evlenme programlarında.

Bu yandaş ve satılık medya insanlarımıza her gün “işler yolunda” mesajı veriyor. Onları eğlendiriyor, oyalıyor. Sorunlarımızı ve içinde düştüğümüz felaketleri gözden uzak tutuyor.

13 yıllık Tayyip Erdoğan iktidarının bizi getirdiği nokta bu. Bu duruma gelirken muhalefetteki partiler de adeta AKP’ye yardımcı oldular. AKP’ iktidarını beğenmeyenler, baraj var, oylar bölünmesin propagandası ile CHP ve MHP ye yönlendirildi. Muhalif oylar bu partilere gitti, AKP rahat rahat icraatına devam etti.


Ülkenin geldiği bu durumdan şikâyetçi olanlara da söylenen şu: Başkanlık sistemi gelir ve Erdoğan başkan olursa işler düzelir. 13 yıl ülkeyi kötü yönetenlerin insanlarımıza sunduğu çare bu.

BİRLEŞME ZAMANI 

Erdoğan’a ve yandaşlara göre bu kötü durumun sorumlusu parlamenter sistem ve dolayısıyla Cumhuriyet. Cumhuriyet’in yerine yeniden Osmanlı devleti kurulursa ve Erdoğan da padişah olursa ülke güllük gülistanlık olacak.

Parlamenter sistem, kuvvetler ayırımı, hukukun üstünlüğü, üniter ve milli devlet, insan hak ve özgürlükleri hep ithal değerler. Bunlardan vazgeçilecek Türk tipi başkanlık yani padişahlık gelecek, eyaletlerin yerini özerk yönetimler alacak, milli egemenlik yerine tek adam hakimiyeti olacak ve ülke çok iyi yönetilecek.

Bunu kim diyor? 13 senedir ülkeyi istediği gibi yöneten ve bizi uçurumun kenarına getirip bırakan bir insan ve parti.

Türk milleti bu propagandalara kanmamalıdır. Atatürkçüler, milli devletten yana olanlar, hukukun üstünlüğüne inananlar, laik devleti savunanlar, milliyetçiler, devrimciler, halkçılar, vatanseverler birleşmeli bu kötü oyuna son vermelidir.  

En kısa zamanda Türkiye Cephesi büyütülmeli ve mücadele her alana yayılmalıdır.


Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri görev başına!

Hiç yorum yok: