6 Ocak 2016 Çarşamba

ANAYASA MASASI KURULDU

Yeni anayasa günün önemli gündem maddelerinden birini oluşturmaya devam ediyor. Yeni anayasa masası kurulmak üzere.

Masanın bir kenarında 13 yıldır ülkeyi yöneten AKP var. AKP ve Erdoğan’ın iddiasına göre bu anayasa onların elini kolunu bağlıyormuş. Elleri kolları bağlı iken ülkeyi getirdikleri ortam ortada: Memleketin bir kısmında sokak savaşları cereyan ediyor; ekonomi iflas noktasına gelmiş, yoksulluk artmış, bütün komşularla düşman haline gelmişiz. Ya bir de elleri kolları serbest olsaymış, kim bilir ne durumda olurduk.

Masanın bir kenarında da ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ideolojisi olan ‘Kemalizmi’ dışlamış,  YCHP var.

Masanın diğer kenarında ise AKP’nin icraatlarına karşı çok sert söylemlerde bulunan ama onun hiçbir kötü icraatını önleyecek irade ve eylemi gösteremeyen MHP var.

Masanın bir diğer kenarında ise, vatan topraklarından bir kısmından Türkiye Cumhuriyetinin yani milletin egemenliğini kaldırıp, egemenliği PKK denilen eli kanlı terör örgütüne vermek istediğini açıkça deklare eden HDP yani PKK var.

Şimdi bu 4 parti Türk Milletine yeni anayasa yapacaklar, biz de hayrını göreceğiz.

Yeni anayasa konusunda en hevesli parti AKP görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni anayasa konusunda büyük gayret gösteriyor. AKP’nin daha doğrusu Erdoğan’ın yeni anayasadan beklediği iki önemli husus var: Başkanlık sistemi gelsin ve Türk Milleti ve Türk kavramı anayasadan çıkarılsın, eşit vatandaşlık olsun.  

Erdoğan’ın nasıl bir başkanlık istediği ise, verdiği Hitler örneğinden anlaşılıyor.

Hitler 30 Ocak 1933 tarihinde başbakan olmuş ve 19 Ağustos 1934 tarihine kadar başbakan olarak kalmış. 2 Ağustos 1934 tarihinde devlet başkanı Hindenburg’un ölümü üzerine yapılan bir halk oylaması ile hem devlet başkanı hem de başbakan olmuş. Erdoğan’ın istediği de bu işte. Sonrası malum; tüm yetkileri elinde toplayan Hitler kanlı bir diktatöre dönüştü. Gerisini yazmaya gerek yok.

Eşit vatandaşlık konusunda CHP’nin de AKP’ye destek vereceği anlaşılıyor. Yeni anayasa ile vatandaşlar eşit olacakmış. Peki şimdiki anayasaya göre vatandaşlar eşit değil mi?

Mevcut Anayasanın 10 maddesi diyor ki: “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar”.

10. Madde ortada, bundan daha güzel eşitlik tanımı olur mu? Peki o halde istenen nedir?

İstenen şu: Türk Milleti kavramı anayasadan çıksın. Türkiye’de yaşayan insanlar etnik ve mezhep farklılıklarına göre ayrılsın. Türk vatandaşı demeyelim, Türkiye vatandaşı diyelim. Böyle bir şeyi, İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da diyebilir misiniz? Bir insan İngiltere vatandaşı ise İngiliz, Fransa vatandaşı ise Fransız, Almanya vatandaşı ise Alman olarak anılır. Ayrıca herkes kendi kültürünü serbestçe devam ettirir.

Etnik kimliğimiz ne olursa olsun biz Türk milletini beraberce oluşturduk. Türkiye Cumhuriyeti bizim milli devletimizdir. Türkiye vatandaşlığı kavramı milli devlete yapılan bir saldırıdır. Milli devlet zarar görürse, ülke parçalanır, emperyalistlerin kolayca yöneteceği ve sömüreceği devletçiklere bölünür.

Bu masadan Türk milleti için hayırlı bir anayasa çıkma ihtimali yoktur. Halkımız uyanık olmalıdır. Düşünülenler ve planlananlar gerçekleşirse bu Türkiye Cumhuriyetinin sonu olur.


Türkiye Cumhuriyetini sonsuzluğa kadar koruma kararlılığı içinde olanların bu masaya karşı tepkilerini şimdiden ortaya koymaları gerekir. Yarın geç olabilir. 

Hiç yorum yok: