17 Ocak 2016 Pazar

AZİZ MİLLETİMİZE DUYURUMUZDUR
Bu ülkenin akademisyen, araştırtmacı ve aydınları olarak bu ihanete ortak olmayacağız!
Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde sokaklara döşedikleri mayınlarla, yollara kurdukları pusularla, ambulanslara ve okullara bile acımayan bir vicdansızlıkla öldüren, aç bırakan, evlerini ve hatta evlatlarını gasp eden bölücü terör örgütü, en başta evrensel insan hakları olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti yasalarıyla da güvence altına alınmış hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğine karşı işlediği suçlar bir yana, bütün milletimize karşı insanlık suçu işlemektedir.
Bu kasıtlı saldırganlığın nedeni herhangi bir hak arayışı değil, doğrudan doğruya emperyalizmin piyonu, ABD’nin deyimiyle “kara gücü” olmasından kaynaklanmaktadır. Bu çatışmalarda Türkiye Cumhuriyetine karşı yer alan herkes ve her devlet, uluslararası antlaşmaları, uluslararası teamül hukukunu ve uluslararası hukukun emredici kurallarını daağır bir şekilde ihlal etmektedir.
Bölücü terör örgütünün başta bölgede yaşayan parçası olmak üzere, Türkiye’nin her tarafında yaşayan bütün Türk Milletine karşı gerçekleştirdiği terör ve yıldırma taktiklerini görmezden gelen, uygulanmasına bildiri, yazı, tv programı gibi propaganda yöntemleriyle destek olan ya da bunlara sessiz kalan herkes bu tarihi suçun ortağı konumundadır.
Bu suça ortak olanlar sadece cinayet ve yıkımlardan değil, aynı zamanda bölgede yaşayan halkımızın uğradığı maddi zarardan da en az PKK kadar sorumludurlar.
Müzakere adı altında yürütülen sürecin bir sonucu olarak bugün vatanımız kan ve ateş içindedir. Bugünlerin siyasi sorumluları tarihin ve milletimizin önünde mutlaka hesap verecektir. Bununla birlikte bölgede kalıcı bir barış ve düzenin sağlanması için terör örgütü, komşu ülkelerdeki parçalarıyla birlikte hızla etkisiz hale getirilmeli, anaların, çocukların gözyaşları silinmelidir.
Bilim gerçeği bulmak içindir. Bilim adamı gerçeğin peşinde değilse bilim adamı değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir uluslararası emperyalist koalisyon tarafından parçalanmaya çalışıldığı gerçeği, sadece gazete sayfalarına değil, vatan topraklarına hemen her gün, anneleri sıvasız evlerde haber bekleyen Mehmetçiklerin kanıyla yazılmaktadır. Bunu okuyamayanın bilime de insanlığa da bir faydası olamaz.
Bizler vatansever Türk aydın ve akademisyenleri olarak PKK bölücü terör örgütü içindeki kandırılmış vatan evlatlarından ve gerçeğin farkına varamayacak kadar bilimsel nosyonunu kaybetmiş terör destekçilerinden hemen bu büyük yanlışa bir son vermelerini talep ediyoruz. Bu ihanetlere sessiz kalıp vatanımızın bölünmesini izlemeyeceğimizi beyan ediyor ve yaraların sarılması, milletimizin büyük birliğinin zarar görmemesi için üzerimize düşen bütün görevleri gönüllü olarak yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz...
VATAN PARTİSİ KAYSERİ İL YÖNETİMİ

Hiç yorum yok: