12 Haziran 2015 Cuma

YETER KANMA ARTIK!

Adalet ve Kalkınma Partisi 13 yıllık iktidarı süresince Türk Milletine yapmadığı kötülüğü bırakmadı. Dini inanç temelinde siyaset yapan bu partinin bir de gizli ortağı vardı. Etnik kimlik temelinde siyaset yapan HDP veya PKK. HDP, bir çok konuda adeta AKP'nin ortağı gibiydi.

Bu 13 yıllık süreç sonunda milli birlik bozuldu, ülke bölünme noktasına geldi. 2002 yılında sıfırlanmaya çok az kalan terör yeniden canlandırıldı. AKP'nin yanlış politikaları sonucu ölüm korkusu içerisindeki Apo ve onun yönettiği kanlı terör örgütü PKK dirildi, yeniden doğdu.

Türk Ordusu hukuk dışı işlemlerle ve yargı erki kullanılarak tasfiye edilmeye çalışıldı. Ordunun çok değerli subayları tutsak edildi. TSK'nın gizli kalması gereken planlarına ulaşıldı ve kim bilir kiminle paylaşıldı.

Cumhuriyet'e bağlı, milli bütünlükten yana olan aydınlar, gazeteciler, yazarlar uydurma delillerle hapse atıldı. Televizyonlar, gazeteler satın alındı, susturuldu. Gazeteciler işlerinden kovuldu. Yeniden şekillendirilen medya etnik kimlik ve dini inanç üzerinden siyaset yapılmasını kolaylaştırdı.

Ekonomi çıkmaza sokuldu. Üretim artırılamadı ama borçlar artırıldı. Dış borçlar tutarı 400 milyar doların üstüne çıktı. Devlet borçlandı, özel sektör borçlandı, esnaf borçlandı, halk borçlandı. Borçlar ödenemez duruma geldi.

Yoksulluk ve yolsuzluk arttı. İnsanlar fakirliğe mahkum edildi. İşsizlerin sayısı arttı. Sanayi ve tarım üretimi yavaşladı. İthal mallar piyasayı doldurdu. Saman bile ithal eder hale geldik. Dış ticaret açığı rekorlar kırdı. Açığı yüksek faizli borçlarla kapatır olduk.

Kamuya ait fabrikalar, işletmeler özelleştirilidi. Ormanlar, yer altı zenginlikleri dereler yağmalandı. Özel sektöre ait bir çok fabrika, tesis ve kurum yabancıların eline geçti.

İnsan hayatının değeri kalmadı. Boğaz tokluğuna çalıştırılan işçilerimizin iş kazaları sonucu ölmesi sıradan haber oldu.

İktidarın hırsızlık ve yolsuzluk dosyaları ortalara saçıldı. Halk fakirleşirken iktidar mensupları ve yandaşları zenginleşti. Servet, gelir ve fırsat eşitsizliği arttı. Devlet eli ile müteahhit zengin edildi. İktidardakilerin rant kazanma arzusu ahlakı unutturdu.

Bilimin aydınlığının halkı aydınlatmasının önüne geçildi. Hurafeler, batıl inançlar bilimin yerini aldı. Eğitim sistemi bozuldu. Üniversiteler medreseye dönüşmeye başladı.

13 yılın sonunda geldiğimiz nokta işte bu:  Bölünmeye ramak kalmış bir ülke, tasfiye edilmeye çalışılan Cumhuriyet, üretmeyen fakat sürekli borçlanan bir ekonomi, artan yoksulluk, yıpranan ahlak anlayışı ve gerçekleri halktan saklayan bir medya.

İşin garibi bütün bunların sorumlusu olan AKP ve HDP toplumdan rağbet görmeye devam ediyor. AKP her şeye rağmen % 40'ın üzerinde  ve HDP de % 13'ün üzerinde oy alabiliyor.Bütün bu kötülüklere rağmen bu partiler bu oranda oy alabiliyorlarsa bunun sebebi insanların dini inançlarının ve etnik kimliklerinin kurbanı olmalarındandır. AKP'yi dindarların, HDP'yi de Kürt kimliğine sahip olanların temsilcisi gibi gösterilmeleri onlara bu oranda oy kazandırmaktadır.

Birisi halkı Allah ile aldatırken, diğeri ise, mikro milliyetçilik yaparak aldatmaktadır. Bu iki partinin  Türküyle, Kürdüyle bir bütün olan Türk Milletine bir faydası yoktur. Bunların uyguladıkları ve uygulamak istedikleri politikaların sonu Türkiye halkı için  hüsrandır, sefalettir, göz yaşıdır ve en kötüsü kandır.

Ey benim güzel halkım! Bu partilere kanma, bunların sana bir faydası yok. Bunların bugüne kadar bir faydaları dokunmadı, bundan sonra da dokunmaz. Onlar senin inançlarını, etnik kimliğini istismar edip iktidar oluyor. Senin önünde kavga ediyormuş gibi yapıp kapalı kapılar arkasında senin kuyunu kazıyor.

Bunlar seni etnik olarak ve dini inanç olarak bölmeye çalışıyor. Bölünmenin kimseye faydası olmaz. Kardeşlikten güzel ne var? Farklılaşmalar düşmanlığa dönüştürülmek isteniyor, dikkatli ol. Bizi birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet'in eşit haklara sahip vatandaşlığı kurtarır.

Bizi fakir bırakanlara, bizi bölmeye çalışanlara, dinimizi istismar edenlere karşı mücadele etmeden refaha ve düzlüğe ulaşamayız. Gün bölünüp kavga etme günü değil, gün birleşip kötüye, soyguncuya, hırsıza karşı kardeşçe omuz omuza verip mücadele etme günüdür. Gün mafyanın, ağaların, tarikatların iktidarına son verme günüdür. Gün Türk, Kürt, Çerkez, Arap demeden sımsıkı bir olup emperyalistlere ve onun yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etme günüdür.

Unutma! AKP ve HDP'den sana fayda gelmez. 13 yılın sonunda geldiğin noktaya  baktığında bunların seni nasıl sömürdüğünü göreceksin. Lütfen artık gözünü aç ve senin inançlarını, kimliğini istismar etmelerine izin verme. Yeter, kanma artık!

Hiç yorum yok: