1 Haziran 2015 Pazartesi

CANLARIMIZA YAZIK OLUYOR

Elim ve alçakça bir  saldırı sonucu meslektaşımız, canımız, yeri doldurulamayacak bir varlığımızı kaybettik. Dr. Kamil Furtun, gaddarlığın, alçaklığın ve cehaletin kurbanı oldu. Bu ilk kaybımız değil, öyle görülüyor ki son da olmayacak.

Katil yakalandı deniyor ama bize kalırsa katiller eli, kolu serbest geziyor.

Dr Kamil Furtun'un katilleri sağlık sitemini para odaklı hale getiren, doktorları para canlısı olarak gösteren, sağlık çalışanlarını halkın nazarında sürekli aşağılamaya çalışan yöneticiler ve medya mensuplarıdır.

Dr. Kamil Furtun'un katilleri, eğitimin özünden  insan sevgisini ve insana saygıyı kaldıranlardır.

Dr. Kamil Furtun'un katilleri, siyasi sistemi, ekonomik sistemi ve sağlık sitemini insan odaklı yapacaklarına para odaklı yapanlardır.

Olay, Dr. Kamil Furtune'un katledilmesi ile veya sadece sağlık çalışanlarının saldırıya uğraması ve darp edilmesi öldürülmesi ile sınırlı değildir.

Olayın iki önemli sebebi var:   Birincisi, topluma doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının  tembel, para canlısı, insan sağlığı konusunda vurdum duymaz, bilgisiz ve sürekli hata yapan insanlar olarak gösterilmesi; ikincisi ise, insana verilen değerin azalmasıdır.

Ölenler sadece sağlıkçılar değil ki, gazete sayfaları iş kazaları sonucu ölen, yaralanan insanların haberleri ile dolu. Daha 5 gün önce Kayseri'de bir işçi inşaattan düştü hayatını kaybetti. Olay olağanmış gibi kabul edildi; gazetelerin iç sayfalarında basit bir haberin konusu oldu.

Canın değeri bu kadar mı ucuz olabilir? Toplum bu hale nasıl geldi. Bu para düşkünlüğü, bu cehalet, bu zalimlik nasıl yeşerdi?

İnsana, onun canına, onun duygularına, onun sağlığına, onun hayatına değer verilseydi, 40 000 insanımızı katledenler televizyon televizyon gezip cici çocuk rollerine girebilirler miydi?

İnsan sevgisinin olmadığı, insan sağlığına, onun mutluluğuna ve refahına verilen değerin her geçen gün azaldığı, paranın her türlü politikanın merkezinde olduğu, cehaletin giderek arttığı, katillerin müsamaha ve hatta teşvik gördüğü bir ortamda daha çok canımızı bu ortama kurban vereceğiz demektir.

Dr. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum.

Hiç yorum yok: