2 Haziran 2015 Salı

BÖLÜNME SÜRECİ BİTMİŞTİR

2  Haziran 2015 tarihi Cumhuriyet tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bugün Vatan Partisi'nin Hakkari'de yaptığı miting ile bölünme sürecinin sona erdiği anlaşılmıştır. Sevr'den bu yana Türk milletini ve onun vatanını etnik kimlikler üzerinden bölmeye kalkanlar hüsrana uğramıştır. Bu miting göstermiştir ki, Türkiye halkı Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Arabıyla ve tüm etnik kimlikleriyle bir bütündür ve adı da Türk Milletidir.

Miting büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hiçbir siyasi partinin seçim mitingi yapmadığı Yüksekova’da bütün engellemelere rağmen gerçekleşen Vatan Partisi mitinginde Genel Başkan Doğu Perinçek ve Hakkari milletvekili adayı Namık Ereli konuştu. Ereli konuşmasını hem Türkçe hem Kürtçe olarak gerçekleştirdi. Konuşmasına Yüksekovalıları Kürtçe selamlayarak başlayan Perinçek yurttaşlara “Kardeşlerim, sizlerle kucaklaşmaya geldik” diye seslendi.

Perinçek çok önemli mesajlar verdi. Konuşmasının satır başları şöyle:

"Bizim için Edirne neyse, Hakkari de odur. Vatanın bir parçasıdır. Adana'dan Edirne'den Hakkari'ye selam yolladık. Bu millet birlik istiyor, kardeşlik istiyor. Vatanlarını ekmek biçmek, çarşılarında şenlik istiyor, bağımsız yaşamak istiyor. Edirne'den Hakkari'ye bir olursak başımız dik olur, bağımsız oluruz. Türk ve Kürt'ü ayırmak isteyenler Türk'ü de Kürt'ü de köle yapmak isteyenlerdir. Ayrılarak başı dik yaşama şansı yok.

BOP, Amerika ve İsrail'in hepimiz biliyoruz. Ortadoğu halklarına karşı bu projenin neler getirdiğini yaşadık. Körfez Savaşı'ndan önce gaflet içinde olabiliriz ama yaşadık. Bütün terör örgütleri ABD'ye bağlı. Bölücük ABD'ye bağlı. Vatan partisi bütün bölücük çalışmalarına karşı bölge ülkelerini bir araya getirecek Batı Asya Birliği projesini hayata geçiriyor. 

Özerklik Türkiye'de Kürt'e yapılacak en büyük kötülüktür. Sen ona etiket yapıştırıyorsun, benden değil diyorsun. Onu aşağılara sürer, eşit yurttaş olmaktan çıkartır. İşte şimdi plan bu. 

Türkiye'de terör, bölücük vs. son vereceğiz. Teröristler silahlarını yere atacak ve yaralarımızı saracağız. Biz Kürt'ümüze hükümet olmayı vaat ediyoruz. Ankara'dan Diyarbakır'a, Edirne'den Hakkari'ye bütün yönetimi halk alacak. Bu halkın içinde Kürtler de var. Sizleri kutluyorum kardeşlerim. Bizi ayırmak isteyenlere karşı dimdik durdunuz."

7 Haziran seçimleri bu açıdan çok büyük önem kazandı. Türkiyeyi bölmek isteyenler HDP'nin (PKK) meclise girmesi için türlü türlü oyunla oynuyorlar. Bebek katillerini sevecen çocuklarmış gibi gösteriyorlar. Açılım isimli bölünme sürecini gerçekleştirmek için, seçim sonrası AKP, CHP, HDP koalisyonlarının alt yapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Başaramayacakları ortaya çıkmıştır.

Öyle anlaşılmıştır ki, Türk Milleti Vatan Partisi önderliğinde birleşecek; halkın egemen olduğu, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuzluğa kadar yaşatacaktır.

Hiç yorum yok: