19 Eylül 2014 Cuma

GÜCÜ GÜCÜ YETENE

Hukuk devleti kalmadı. Kim güçlü ise haklı da kazançlı da o…

Kimisi gücünü yargıdan alıyor; oturduğu savcı, hâkim makamını insanları tutsak etmek için kullanıyor.  Askerler, siviller, yazarlar, aydınlar suçlarını ne olduğunu bilmeden hapislerde bırakılıyor.

Kimisi devletin gücünü kullanıp millete ait ne varsa satıyor, komisyonu cebine indiriyor.  Halktan çalıp yediğini yiyor, yemediğini yandaşlara veriyor. 

Kimisi gücünü sahip olduğu gazeteden, televizyondan alıyor; halkı aldatıp, yalanlarla kandırıp efendisine hizmet ediyor ve efendisinin tabağını yalıyor.

Kimisi gücünü belediyeden alıyor; kenti rant pazarına çeviriyor, halkın parkına, yeşil alanına, kamu arsalarına el koyup müteahhit zengin edip yolunu buluyor.

Kimisi gücünü elindeki silahtan alıp ülkeyi bölmeye kalkıyor, kendisini devletin yerine koyup, vergi adı altında haraç topluyor, yol kesiyor, okul yakıyor, okul yapıyor.

Bütün bunlar kuvvetler ayrılığı prensibinin ve hukuk düzeninin bozulmasından kaynaklanıyor. Yürütme ve yasama gücü anayasa, kanun, hukuk dinlemiyor, istediği gibi davranıyor. Bu yetmezmiş gibi, hukuk düzenini sağlaması gereken bazı hâkim ve mahkemeler tarafsızlığını yitirmiş durumda; uydurma delillerle insanları hapislerde tutuyor.


Mademki adalet mülkün temelidir ve mademki bu ülkede adalet değil zorbalık hâkimdir ya bu ülke bölünüp, parçalanıp dağılacaktır ya da hakkı, hukuku, adaleti yeniden inşa edecek bir hareket Türk Milleti’nin kaderine el koyacaktır. Bu gidişat uzun süre devam edemez. 

Hiç yorum yok: