6 Eylül 2014 Cumartesi

CHP CUMHURİYET'İN YIKILMAZ BİR KALESİDİR

Kemal Kılıçdaroğlu konuştu ve gerçek kimliği ve niyetlerini kısmen da olsa açığa koydu. Konuşması nefret doluydu, şiddet doluydu. Anlayan için açık ve net diktaya gideceğim dedi. O mu konuştu, Erdoğan mı konuştu belli olmadı.

Rakı sofrasında Türkiyeyi kurtaranlardan partiyi temizliyecekmiş. PM için önerdiği ve beraber olduğu kimselere bakılınca anlaşılıyor ki, viski sofrasında ikinci cumhuriyeti kuranlara partide yer açacak.

Demokrasiye inanmış bir lider şu ifadeleri kullanır mı?

-Temizleyeceğim!
-Sileceğim!
-Atacağım!

Sormazlar mı adama, sen bunu hangi yetkinle yapacaksın? Genel başkanların partiden adam atma yetkisi var mı? Hem parti üyeleri senin her sözünü kabullenmek zorunda mı? Bu nasıl demokrasi?

“CHP tüzüğünün dışına çıkamazsın; o tüzük seni de bağlar, beni de bağlar” diyen de kendisi, tüzük dışı davranışlarda bulunan da kendisi. CHP tüzüğünün partinin siyasal ilke ve değerlerini tanımlayan ikinci maddesi der ki; CHP,

“Cumhuriyetçi”dir,
“Milliyetçi”dir,
“Halkçı”dır,
“Laiktir”,
“Devrimci”dir.

Ülkeyi bölünme noktasına götürecek projeleri desteklemek cumhuriyetçiliğe, milliyetçiliğe uyar mı? 

“Yerel Yönetim Özerklik Şartı”nın imzalanmasından yana tavır koyarken düşünemiyor musun ki bu şartın sonu özerklik ve bağımsızlıktır. Ülkenin bir kısmını vermek, ulusal bütünlüğü bozmak CHP tüzüğünün hangi maddesinde var. Hem kimin malını kime veriyorsun? Senin AKP’den, HDP’den ne farkın var. Seni bu yola gidebilirsin ama CHPni bu yola süreklemene izin vermeyecek milyonlar olduğunu unutma.

Ülkeyi bölmek, sömürü düzenini devam ettirmek için, AKP iktidar yapıldı; cemaat yetkilendirilip kumpaslarla, komplolarla subaylarımız hapse atıldı; TSK tasfiye edilmeye çalışıldı; aydınlarımız susturuldu; medya satılmışlarla dolduruldu;  yargı ele geçirildi; Cumhuriyeti savunacak kaleler bir bir düşürülmeye çalışıldı. Anlaşılan sıra CHP'ne geldi. Görev de Kılıçdaroğlu’na verildi.


Biz uyaralım; 

Sayın Kılçdaroğlu, CHP Cumhuriyet'in yıkılmaz bir kalesidir. CHP’ni başkalaştırarak ulus devleti, ulusal birliği, özetle Cumhuriyeti ve Atatürk İlkelerini savunmaz duruma getirmene gücün yetmez. CHP delegeleri Muharrem İnce’ye verdikleri oylarla sana bunu anlatmaya çalıştılar. Hala anlamadınsa, sokaklarda, meydanlarda toplanacak olan milyonlar sana bunu anlatırlar.

Hiç yorum yok: