14 Mayıs 2014 Çarşamba

KAZA DEĞİL KATLİAM

Soma’da meydan gelen elim olayda hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve tüm insanlığın başı sağ olsun.

Bu olay bir kaza değil bir katliamdır. Bu katliamın sorumluları da katilleri de bellidir. Bunların hemen istifa etmesi gerekir.

İnsan sevgisi yerine para sevgisi ile hareket eden şimdiki  yönetim bu katliamdan sorumludur.

Memleketin madenlerini özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekenler;  taşeronlaşmayı teşvik edenler;  sendikaları  işçi haklarını savunamaz duruma düşürenler; maden ocaklarında yeterli denetim yapmayanlar;  güvenlik tedbirlerindeki yetersizliklere göz yumanlar bu katliamın baş sorumlularıdır.

Başbakan’ın  sanayi  devrimi  öncesi  İngiltere’deki  maden kazalarından örnek verip ölümleri madenciliğin doğasına bağlamaya kalkması insanlarımızı aptal yerine koymaktır. Aslında bu bir itiraftır. Demek ki, madencilerimiz 150 yıl öncedeki şartlar içerisinde çalışıyorlarmış.

Olan zavallı halkımıza olmuştur ama halkımızın da bu ölümlerde sorumluluğu vardır. Yıllardır işçinin değil işverenin yanında olanlara oy veriyorlar. Emekçileri savunan insan ve kurumlara değer vermiyorlar. Hakları yendiğinde direniş gösteremiyorlar. Fakirliği kader bilip zenginlerin temsilcilerini iktidara getiriyorlar. Namaz kıldığını sandıkları politikacılara dindar diye destekliyorlar;  oyları ile destekledikleri bu sözüm ona dindarların hırsızlıklarına, haksızlıklarına göz yumuyorlar.  Sonra da oturup ağlıyorlar.

Bu tip üzücü olayların olmaması için öncelikle yöneticilerimizin insanı sevmesi ve sayması, dürüst olası, edepsiz olmaması,  bilimi kendisine rehber edinmesi,  yönetime gelmeyi  zengin olmak için değil, halkına hizmet etmek için  istemesi  gerekir. 


Şimdiki yönetim anlayışı ile daha çok canımız kaybolur. Fakirler ölen yakınları için ağlarken, zenginler daha çok zengin olur. 

Hiç yorum yok: