9 Mayıs 2014 Cuma

BENİM ADAYLARIM:  ONUR ÖYMEN VE YUSUF HALAÇOĞU

Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak aday tartışmaları giderek artıyor. Nasıl bir cumhurbaşkanından çok kimin olacağı tartışılıyor. Havuz medyası ve bazı çevreler başka kimse olamazmış gibi Erdoğan ve Gül’den başkasının adını bile anmıyor. O olmazsa diğeri, diğeri olmazsa o… Oysa her ikisi de Türk Ulusu'na yakışan adaylar değil.

Türkiye Cumhurbaşkanı,  her şeyden önce Türk olmanın bilincini ve gururunu taşımalıdır ve göğsünü gere gere “Ne mutlu Türküm diyene” diyebilmelidir.
Başkanı olacağı devletin temel ilkelerine sadık olmalıdır.
Laiklik ile, hukuk devleti ile ulus devlet anlayışı ile kavgalı olmamalıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesine sadık olmalıdır.
Ülkenin ve milletin birliğine sahip çıkmalıdır.
Anayasanın ilk 4 maddesinin öneminin farkında olmalı, değiştirilmesini aklının ucundan  bile geçirmemelidir.
Yurttaşlara etnik kimliğine, dini inancına, mezhebine göre ayırım yaparak farklı davranmamalıdır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olmalıdır.
Temel insan hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır.
Yeterli bilgi ve devlet tecrübesine sahip olmalıdır.
Geçmişinde şaibe olmamalıdır. Dokunulmazlık onun için bir zırh olmamalıdır.

Bütün bu özellikleri taşıyan iki ismi önermek istiyorum. İlki CHP içinden sayın Önur Öymen, diğeri  ise, MHP içinden sayın Yusuf Halaçoğlu.
Sayın Onur Öymen,  Dış İşleri Bakanlığı müsteşarlığına kadar yükselmiş, farklı ülkelerde elçi olarak ülkemizi temsil etmiş çok kıymetli bir diplomattır. Diplomatik ve siyasi hayatı başarılarla doludur.  Her biri diğerinde değerli  5 adet basılı kitabı vardır. CHP Bursa milletvekilliği yapmıştır.

Yusuf Halaçoğlu, farklı üniversitelerde öğretim üyesi ve yönetici olarak görev almış değerli bir bilim adamıdır. Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapmış ve çok değerli eserlere imza atmıştır. Türk Tarih Kurumu başkanlığını bıraktıktan sonra siyasi hayat girmiştir; şu anda MHP Kayseri milletvekilidir. Çok sayıda bilimsel kitabı ve yayınlanmış makalesi vardır.


Bakalım CHP ve MHP’nin adayı kim olacak.  Benim adaylarım bunlar. İkisi de birbirinden değerli iki Türk insanı. İkisinin de çok iyi bir cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. 

Hiç yorum yok: