10 Mayıs 2014 Cumartesi

BEKLENDİĞİ GİBİ!

Danıştay’ın 146. Yılını kutlama töreninde herkes kendinden beklendiğini yaptı.

Türkiye Barolar Birliği başkanları yılda iki kere protokol önünde konuşma fırsatı bulur. İlki Adli Yıl Açılış Töreni’nde, diğeri de Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ilk konuşmasını Yargıtay’da yapmıştı. Bugün de Danıştay’ın 146. Yıldönümü münasebeti ile düzenlenen törende konuştu. Sayın Feyzioğlu kendisinden beklendiği gibi Hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı, devlet yönetimi ve sosyal devlet anlayışı ile ilgili olarak kendisinin ve Barolar Birliği’nin görüşlerini anlattı. Konuşma metni incelendiğinde görülecektir ki, bu konuşma tam olarak Metin Feyzioğlu’ndan beklendiği gibidir.

Sayın Başbakan da kendisinden beklendiği gibi Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına çok sert tepki vermiştir. Her zamanki gibi öfkelenmiş ve öfkesine hâkim olamayarak Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmasına müdahale etmiş, onu yalancılıkla suçlamış ve edepsizlikle itham etmiştir. Sayın başbakanın bu tutumu da ondan beklenecek bir davranıştır.

Töreni  izlemekte olan Sayın Abdullah Gül’ün başbakanın peşine takılıp onun ile birlikte toplantıyı terk etmesi de kimseyi şaşırtmamıştır. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı süresince Recep Tayyip Erdoğan’a hiçbir zaman hayır diyemeyen Sayın Gül  bu sefer de başbakana hayır diyememiş ve onun isteğini yerine getirmiştir.
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de beklendiği gibi, kendi misafirlerinin azarlanmasına, hakaret görmesine ses çıkarmamış; bir devlet adamına yakışmayan, fevri bir davranış gösteren başbakanı adeta korumuştur. Metin Feyzioğu’nun konuşmasını eleştirerek adeta başbakana mazeret üretmiştir.

Bu davranışların hiçbirisi biz şaşırtmadı. Herkes kendi özelliğini davranışlarına gerçekçi biçimde yansıtmış oldu. Bizler de bu insanları bir kez daha tanımış olduk; daha doğrusu onlar hakkında verdiğimiz hükümlerde yanılmadığımızı anladık..


Hiç yorum yok: