12 Nisan 2018 Perşembe


NAGEHAN ALÇI KİME HİZMET EDİYOR?

Nagehan Alçı’nın gözünü kan bürümüş. Daha fazla insan ölsün, kentler daha fazla yıkılsın, harap olsun istiyor. Habertürk’teki şu yazdıklarına bakın:

“Dünyanın en büyük savaş gücüne sahibiz... Şam yakınlarındaki korkunç saldırıya nasıl karşılık vereceğimizle ilgili bir karar aşamasındayız. Çok güçlü bir karşılık verilecek...

En büyük askeri gücü geliştiriyoruz. 700 milyon dolar bütçe onaylandı. Ordumuzu güçlendirmemiz gerekiyordu... Seneye bunu 716 milyon dolara çıkaracağız. Bu akşam ya da hemen ertesinde bir karar vereceğiz... Şahit olduğumuz saldırıların devam etmesine izin veremeyiz. Hem de ABD olarak bu kadar güçlü iken...”

Yukarıdaki alıntı, ABD Başkanı Trump’ın pazartesi günü askeri yetkililer ve güvenlik danışmanlarıyla yaptığı toplantı öncesi verdiği basın toplantısından konuşma notları.

Ancak ilk kez yukarıdaki sözleri umut verici. Her ne kadar Suriye’deki kimyasal saldırıyı insani duyarlılık nedeniyle önlemek ve sivil ölümlerine son vermekten ziyade ABD’nin gücünü dünyaya göstermek ve soğuk savaş dönemini andıran çıkışlar yapan Rusya’ya “gününü göstermek” amacını gütse de önemli olan sonuç.

ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesinin zamanı çoktan geldi de geçiyor. Esad 200’ün üzerinde kimyasal saldırı gerçekleştirdi. Irak’ta, Afganistan’da sırf kendi çıkarı için müdahale eden ABD bunca zaman neden bekledi?”

Amerika’nın müdahalesini istemenin tek bir amacı olabilir, Amerika ve İsrail’e hizmet etmek…

“AMERİKA KATİL”

Amerika bugüne kadar nereye müdahale etmiş de oraya huzur ve kardeşlik gelmiş ki Suriye’ye de barış gelsin.

Amerika’nın Batı Asya’ya askeri müdahalesi 1991 yılında başladı. O günden bu güne yüzbinlerce insan öldü, yüzbinlerce insan evinden yurdundan göç etmeye mecbur kaldı.

Kadınların namusu ile oynandı. Kadınlar kızlar alındı satıldı. Kadın pazarları kuruldu.

Çocuk cesetleri karaya vurdu. Akdeniz suları insanlara mezar oldu.

Kentler yıkıldı, yakıldı. Taş üstünde taş kalmadı.

Mahsunî’nin dediği gibi Amerika katildir. Katilden medet ummak, cellata boyun teslim etmek gibidir.

“KÖPEKTİR ZEVK ALAN  SAYYAD-I Bİ-İNSAFA HİZMETTEN”

Nagehan Alçı’nın gözü kana, gözyaşına, baruta, bombaya doymamış ki Amerika müdahale etsin diyor.

Yazdıkları ile mazlumlara değil, zalimlere hizmet ediyor.  Ne diyelim bilmem ki? En iyisi Namık Kemal’in şu mısraları ile sözümüzü noktalayalım; ‘insafsız avcıya hizmetten zevk alan köpektir’ diyor Namık Kemal:

“Muini zâlimin dünyada erbâb-ı denaettir
Köpektir zevk alan, sayyâd-ı bi-insâfa hizmetten”

Hiç yorum yok: