8 Nisan 2018 Pazar


MEVCUT BİLGİLERİN ESİRİ OLMAK



Kendini ‘aydın’ sanıyor ama ne aydınlanmış ne de aydınlatıyor. Okuduğu tek şey gazete, o da tek yanlı. Dinlediği bir iki televizyon kanalı, onlar da yalancılarla dolu. Kendi düşüncelerine ve bildiklerine iman etmiş, tam bir yobaz.



Yobazlık sadece dini inançla olmuyor, kendi bidiklerini ve kanatlerini sorgulamayan, onlarla ilgili şüphe duyup araştırmayan herkes yobaz.



İnsanların önce bildiklerinin kendisine verdiği zararlardan kurtulmazı lazım.



Yanlış bilgi yanlış seçimlere yolaçıyor. Yanlış seçimler sadece yobazın kendi geleceğini değil milletin de geleceğini riske sokuyor.



En büyük yanlışlıklar siyaset alanında görülüyor.



Adam CHP’ye Atatürk’ün partisi olduğuna inanmış, bu partinin ne kadar değiştiğinin farkında değil.



Partide 6 ok kalmamış, haberi yok.



Başkanı “CHP 1930’ların partisi değil” diyor;



Yöneticileri Amerikan uşağı terör örgütlerini mecliste görmenin mutluluğunu yaşıyor;



Mehmetçik katili bir örgütün siyasal uzantısının başındaki adam ziyaretler ediliyor; selamlar, saygılar gönderiliyor.



Türkiye’nin başına gelen belaların baş sorumlularından bir cumhurbaşkanını sitayişkâr sözlerle anılıyor, saygılar sunuluyor.



Böyle bir parti hâlâ Atatürkçüğüm diyenlerden oy alıyor; al sana tam bir cahillik ve yobazlık.



Adam, milliyetçiğim, ülkücüğüm diyor ama destakladiği partinin lideri Türk milleti için en büyük tehdit olan ve Türkiyeyi bölmeye, sömürmeye çalışan Amerikaye hiç tepki göstermiyor. Hatta Türkiye’nin savunmasını Batı ittifakı içinde sağlayacağını iddia ediyor.



Uygulanan liberal ekonomi ve açık kapı siyasetleri ile ülke yıllardır sömürülüyor ama sözümona milliyetçi olan bu parti programında bu görüşleri savunuyor, adam farkında değil.



Adam, savunduğu lideri din demişi, iman demiş, Allah demiş, camiye gitmiş, namaz kılmış diye dindar kabul etmiş, habire oyunu ona veriyor.



Dindar inasn bu kadar kul hakkı yer mi,  dindar insan müslümanların fabrikalarını, madenlerini, ormanlarını, derelerini yok pahasına satar mı demiyor.



Dindar insan ABD’nin, İsrail’in projelerine eş başkanlığı yapıp yüz binlerce insanın hayatına kasteder mi demiyor.



Dindar insan uyguladığı ekonomik programlarla halkını yoksul bırakıp, kendisi ve etrafını zengin eder mi demiyor.



İnsanlar önce düşünceleri ile esir olur, onu ekonomik, kültürel esaret takip eder. Böyle olunca, insanlar bilmeyerek de olsa emperyalizme  hizmet eder, durur.



Kurtuluş, insanların özgür düşünmeye başlaması, edinilen bilgilerin ve kanaatların sorgulanması, farklı düşüncelerin araştırılması ile başlar. Bunlar olmayınca, Amerikan güdümünde Atatürkçülük, Amerikan güdümünde milliyetçilik, Amerikan güdümünde dindarlık,  Amerikan güdümünde solculuk olur.



Ey Halkım! Kurtul artık mevcut bilgilerinin esaretinden! Sen kurtulamazsan ülke de kurtulmaz, insanlık da kurtulmaz.

Hiç yorum yok: