11 Nisan 2018 Çarşamba


AMERİKA’NIN ESAS HEDEFİ TÜRKİYE

Amerika Batı Asya’da yeniliyor. Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini parçalamak ve ikinci İsrail diyebileceğimiz kukla bir devleti kurmak için 1991 yılından bu yana ortalığı karıştırıyor.

Önceleri bizzat kendi askerilerini kullanarak Irak’ı vuran ve işgal eden Amerika daha sonra düşündüğü projeyi gerçekleştirmek için terör örgütlerini paralı asker olarak kullanmaya başladı ama başarılı olamadı ve olamayacak da…

Amerika’nın bu projesini Mehmetçik bozdu. Irak’ın kuzeyinden başlayıp Akdeniz’e kadar uzanacak olan koridorun gerçekleşmesine önce Fırat kalkanı ve daha sonra da gerçekleştirdiği Zeytin Dalı harekatı ile mani oldu. Amerika Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde dar bir alanda sıkıştı kaldı. Bu mevzilerini de kaybetmek istemediği için ‘Suriye Guta’da kimyasal silah kullandı, sivilleri öldürdü’ yalanını ortaya attı.

Bu bahane ile Suriye’yi vurarak kendi mevziini korumaya çalışıyor. Hedefinde Rusya değil, Türkiye ve Suriye var. Çünkü esas amacı Türkiye ve Suriye’yi bölmek.

Son olayları bu şekilde değerlendirmezsek hataya düşeriz. Amerika’nın hedefinde Rusya’dan çok Türkiye var. Türkiye tutumunu bu gerçeğe göre belirlemesi lazım.

Ne yazık ki, Erdoğan bu gerçeğin farkında değil; hatalı beyanatlar veriyor. Suriye’nin toprak bütünlüğü demek Türkiye’nin toprak bütünlüğü demektir. Düşman müşterektir ve o da Amerika ve İsrail’dir.

Türkiye’nin yapacağı şey müşterek düşmana karşı Suriye ile bir an önce askeri ve siyasi işbirliğini başlatmasıdır. Ama ne görüyoruz; Erdoğan hâlâ Esat’a katil demeye devam ediyor. Bir bakıma Amerika ve İsrail’in yanında yer alıyor.

MİLLİ HÜKÜMET GEREKLİ

Türkiye olağanüstü günleri yaşıyor. Bu olağanüstü günlerden ancak olağanüstü önlemlerle selamete çıkabilir. Erdoğan hükümetinin bu süreci iyi yönetemediği ortada.

Türkiye yoğun bir saldırı ve tehdit altında. Bu ortamda en sağlıklı programları ve politikaları Vatan Partisi belirliyor. Vatan Partisi’nin programları ile Türkiye vatan bütünlüğünü sağlayıp üretim ekonomisine geçebilir.

Yapılacak şey bellidir; en kısa zamanda Vatan Partisi’nin merkezinde bulunduğu bir milli hükümet kurulmalıdır. İçinde AKP, CHP ve MHP’nin de bulunduğu bu seferberlik hükümetine şiddetle ihtiyaç vardır.

Olaylara Amerika-Rusya mücadelesi olarak bakamayız. Amerika’nın saldırganlığı Türkiye’ye yöneliktir. Vatan bütünlüğümüze yönelik bu tehdit ancak böyle geniş tabanlı bir hükümet ve Vatan Partisi programları ile çıkabilir.

Türkiye’nin kaderi olaylara doğru teşhis koyamayan ve sürekli yalpalamalar gösteren Erdoğan’ın eline bırakılamaz.

Hiç yorum yok: