13 Nisan 2018 Cuma


FÜZELER BOP İÇİN ATILIYOR

ABD, İngiltere, Fransa bir olmuş Suriye’yi bombalıyor; Müslümanların üzerine füze yağdırıyor. Hem de bunu Miraç Kandili gecesinde yapıyor.

Buna çanak tutan, Esad’ı katil ilan eden bizim ‘kutlu yolun yolcuları’ da bu gece herhalde katillere dua ediyordur. Öyle ya, Esad katil, Amerika da katili cezalandırıyor.

AMAÇ: “YENİ BİR ORTADOĞU”

Bu saldırının amacı kimyasal silah kullanan Suriye’yi cezalandırmak filan değildir. Bu füzelerin atılmasının esas amacını ilk defa Condoleezza Rice ilân etmişti; devamı da gelmişti.

ABD yetkililerinin yaptıkları açıklamaları kronolojik olarak verelim:

Yıl 2003, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice: "BOP içinde yer alan 22 ülkede rejimler ve sınırlar değiştirilecek." (Ağustos 2003-Washington Post)

Yıl 2006, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice: "Yeni bir Ortadoğu kurmanın zamanı geldi."
(Temmuz 2006, Lübnan)

Yıl 2006, Emekli Albay Ralph Peters: "Ortadoğu'da istikrarsızlıkların en önemli nedeni, Avrupalıların gelişigüzel çizdikleri sınırlardır... Azınlıkların durumu gözetilerek yeni sınırlar çizilmeli... Türkiye, Suriye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürtlerin bağımsız bir devlet sahibi olması gerek... Türkiye'nin doğusunun işgal edilmiş bir bölge olarak görülmesi gerekiyor." diyor ve sunumuna yukarıdaki haritayı ekliyor. (Temmuz 2006, Amerikan Silahlı Kuvvetler Dergisi -Armed Forces Journal-AFJ)

YÖNETİCİLERİMİZİN HATALARI

Olay bu kadar nettir. Bu netliğe rağmen bizim yöneticilerimiz geçmişten bu yana bu Amerikan-İsrail projesine bilerek veya bilmeyerek hizmet etmeye devam ediyor.

Geçmişten örnek verelim:

Yıl, 2004, Tayyip Erdoğan: 

“Türkiye'nin Ortadoğu'da bir görevi var. Nedir o görev? Biz Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesinin Eşbaşkanlarından bir tanesiyiz. Ve bu görevi yapıyoruz biz.”  

Tayyip Erdoğan: “Diyarbakır'a çok farklı bakıyorum. Yani Diyarbakır istiyorum ki... şu anda... yani Amerika'nın da hani düşündüğü... Büyük Ortadoğu Projesi var ya... Genişletilmiş Ortadoğu... yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir... bir merkez olabilir... Bunu başarmamız lazım.”

Ve günümüze geldiğimizde, gene Tayyip Erdoğan:

İdlib'te sivillere yönelik insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Astana sürecindeki emekleri heba etme riski taşıyor"

“Ey katil Esad! Sen bunların ahından nasıl kurtulacaksın.”

"Katil Esad ve PYD'yi destekleyen yanlış yapar".

ASIL HEDEF TÜRKİYE

Bu füzeler Suriye’ye düşüyor ama esas hedef Türkiye. Kurulması düşünülen ikinci İsrail devleti için atılıyor bu füzeler. Bu devlet kurulursa, unutmayalım ki, projeye göre başkenti Diyarbakır olacak.

Emperyalizmin bu vahşi ve ahlaksızca eylemleri ancak Suriye dahil bölge ülkelerinin ve Rusya’nın her alanda işbirliği yapması ile önlenir. Yöneticilerimizin, siyasilerimizin, basın-yayın mensuplarının ve en önemlisi halkımızın bu gerçeği iyi kavraması lazım.

“Katil Esat” diyenler, Suriye’yi terörist devlet olarak ilan edenler Amerika, İsrail ve onların yandaşlarının yanında yer almış olurlar.  Erdoğan en kısa zamanda Esad ile le sıkışmalı ve Suriye ile işbirliği içine girmelidir. Emperyalizmin emellerine set çekmenin ve katliamları durdurmanın yolu budur.

Erdoğan’ın bu gerçeği artık kabullenmesi gerekir. Geçmişte yaptığı hataları telafi etmek onun bu millete borcudur. Unutmasın ki, Türk milleti Erdoğan'ı sırtında taşımaya mahkum değildir. 

Hiç yorum yok: