29 Nisan 2018 Pazar


ERDOĞAN GİTMELİ!

2019 ‘da yapılması gereken seçimler bir baskın kararla 24 Haziran’a alındı. Erken seçim yapılıyor çünkü Erdoğan bu ülkeyi iyi yönetemiyor. 2019’a kadar bu şartlarda Türkiye’yi götüremeyeceğini anladı. Seçimi kazanıp güç toplamak istiyor ama seçilemeyecek.

2 Kasım 2002’de bir Amerikan projesi ile iktidarı devir aldı. Kemal Derviş Amerika’dan geldi, hükumeti bozdu, ülkeyi seçime götürdü. Erdoğan’ın önü açıldı.

İktidar oldu, hemen BOP eş başkanı oldu. Kahraman Türk askerlerini, vatansever aydınları, siyaset adamlarını, gazetecileri FETO ile hapse attı. PKK ile açılım yapmaya kalktı. Borcunu ödemeye çalıştı.

16 senedir iktidarda ve ülkenin hali perişan. Ekonomi borca batmış durumda. Ne bulduysa sattı. Buna rağmen borçlar arttı. İşsizlik arttı, yoksulluk arttı. Emeklilerine hali perişan. Esnaf kan ağlıyor. Sanayici, köylü üretemiyor. Çarşılar ithal mallarla dolu.

BOP eş başkanıyım dedi, PKK’ya cesaret verdi. Katil Apo ile Türk milletine anayasa yapmaya kalktı. Anayasadan Türk milletini çıkarmak istedi.

Güneydoğu’yu PKK’nın insafına ve iradesine teslim etti. Ordumuz ve polisimiz şimdi bu durumu düzeltmek için büyük mücadele veriyor. Şehitlerimiz var. Onları rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Vatan savaşı veriyoruz ama bu savaşı iyi yönetemiyor. Suriye ile işbirliği yapmıyor. Ülkesini emperyalizme, Amerika’ya, İsrail’e karşı kahramanca savunan Esat’a katil diyor. Miraç gecesi Amerikan füzeleri Suriye’ye atılıyor. Müslümanlar ölüyor. Erdoğan Amerikan füzelerine alkış tutuyor. İsrail ile aynı safa düşüyor.

Cumhuriyet ile Atatürk ile sorunları var. Cumhuriyet’in kıymetini bilemiyor. Laik devlet anlayışını kabullenmede zorluk yaşıyor. Mezhep ayırımı yapıyor.

Erdoğan devam edemeyecek. Türkiye’nin şartları ve mecburiyetleri Vatan Partisini ve onun değerli başkanını göreve çağırıyor.

Türkiye Vatan Partisi’nin programı ile düzlüğe çıkabilir.

KILIÇDAROĞLU BAŞKAN, AKŞENER VE PERİNÇEK BAŞKAN YARDIMCISI

Vatan Partisi’nin içinde bulunduğu geniş tabanlı bir hükumete ihtiyaç var. Bu hükumetin gerçekleşmesi CHP, İYİP ve VP’nin bir arada seçime girmesi ile mümkün olabilir.

Öğrendiğimize göre böyle bir teşebbüs mevcut. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, Akşener ve Perinçek’in de başkan yardımcısı olacağı bir formül üzerinde Kılıçdaroğlu ve Perinçek anlaşmış fakat Akşener tek başına seçime girme konusundaki kararından vazgeçmiyor.  Akşener’in bu tavrı kendisine büyük sorumluluk yüklüyor. 24 Haziran sabahı büyük hüsrana uğrayabilir.

Bu üç parti içinde en yüksek oyu almış ve mecliste en fazla milletvekiline sahip olan CHP genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olması gayet normaldir. Akşener ve Perinçek’in de başkan yardımcısı olması yeni yönetime büyük güç katacaktır. Umarız Akşener kişisel hırsları ile değil, kendisinde olduğuna inandığımız vatan sevgi ile hareket eder ve bu teklifi kabul eder.

Vatan Partisi üyeleri ve gönüllüleri çok büyük bir fedakârlık anlayışı içinde Perinçek’e 100 000 imza toplamaya çalışıyor. Perinçek’e büyük bir ilgi var. Bu ilgiden istenilen imza sayısına ulaşılacağı anlaşılıyor.

Perinçek’in aday olması muhakkak sağlanacaktır ama buna rağmen Perinçek yukarıdaki formüle sıcak bakıyor ve gerçekleşmesi için de çaba gösteriyor.

Süre kısalıyor, bakalım gelişmeler ne yönde olacak.


Hiç yorum yok: