8 Ağustos 2017 Salı

MUSTAFA KEMAL’İ SONSUZA KADAR YAŞATACAKLARMIŞ!

Gazetelerden öğreniyoruz; CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Kayseri’yi ziyaret etmiş ve yaptığı bir basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş. Samsun’daki maçta “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” yazılı pankartın stada alınmaması ile ilgili olarak “Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuza kadar yaşatmak bizim en başta gelen görevimizdir” demiş.

Bunları okuyunca çok mutlu olduk. Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuza kadar yaşatmak her Türkün elbette ilk görevlerinden birisidir.

Şimdi Sayın Levent Gök’e soruyorum: Atatürk’ün adını yaşatmak yeter mi? Önemli olan onun ilkelerine sahip çıkmak, gösterdiği yolda yürümek değil mi?

Sayın Levent Gök kusura bakmasın ama CHP bu konuda kusurludur. Partinin söylemlerine, eylemlerine, programlarına bakınca CHP’nin Atatürk idealinden ne kadar uzaklaştığını görmek mümkündür.

CHP’li vatandaşlarımız bu görüşümüze hemen tepki göstermesinler, izin versinler örneklerle açıklayalım.

Emperyalizme karşı olmak ve onunla mücadele etmek Atatürk’ün temel özelliğidir. Onun bağımsızlık savaşımızla ilgili söylediği şu sözleri Sayın Levent Gök’e hatırlatalım:

“…Biz bu hakkımızı saklı bulundurmak, istikbalimizi emin bulundurmak için heyet-i umumiyemizce, heyet-i milliyemizce bizi mahvetmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı heyet-i milliyece mücadeleyi caiz gören bir öğretiyi takip ediyoruz”

Türkiye, bugün de emperyalizme karşı savaş veriyor. Emperyalizm FETO olmuş, PKK olmuş saldırıyor. Amaç Türkiye’yi parçalamak ve sömürmeye devam etmek. Peki CHP ne yapıyor ve emperyalizme ve kapitalizme karşı verilen bu vatan savaşında hangi cephede yer alıyor?

Emperyalistlerin askerleri olan PKK’nın HDP’den farkı yoktur. İkisi tek örgüttür.  HDP, PKK’nın yasal koludur. PKK/HDP’nin tek programı vardır: Türkiye’yi bölmek, ikinci İsrail devletinin kurulmasına yardım etmek. Bunların merkezi vardır: Kandil. Kandil’i yöneten de ABD…

PKK’nın kullandığı tek yöntem vardır: Terör.  HDP, bu terörün tedarikçiliğini yapar, eleman bulur, ortam sağlar, istihbarat toplar vb. Birlikte yaptıkları iş Mehmetçiğe ve polisimize kurşun sıkmak, Türkiye’nin altına mayın döşemek, ABD emperyalizmini davet etmektir.

Gelelim FETO’ya; bu örgütün de ipleri ABD’nin elindedir ve emperyalistlerin emellerine hizmet eder. Kurucusu da yöneticisi de destekçisi de emperyalizmdir. 15 Temmuz’da yapmak istedikleri darbenin amacı Amerika’nın Türkiye’yi işgal etmesini sağlamaktı.  

İki örgüt ikisi de emperyalizmin uşağı ve askeri olmuş Türkiye’ye saldırıyor. Bu durumda Atatürk’ün yolunda olan bir CHP ne yapması gerek? Elbette bu iki örgüt ile yapılan mücadelede devletin aynında olması lazım. Lazım ama ne görüyoruz?

CHP, HDP/PKK ile kola kola yürüyor ve  FETÖ’nun yanında HDP/PKK’yı kurtarmaya çalışıyor. “Adalet bitmiştir”, “Herkese Adalet”, “Bu yürüyüş Selahattin Demirtaş’ın çığlığıdır”, “105 bin kamu görevlisi görevlerine dönsün” gibi sloganlar, bu yürüyüşün amacını da net biçimde ortaya koyuyor.


Sayın Levent Gök, bu millet Ata’sını sonsuza kadar yaşatmasını bilir. Siz CHP’ye bakın. CHP Atatürk’e layık olmak istiyorsa öncelikle emperyalizme karşı verilen bu vatan savaşında “heyet-i milliye” ile bütünleşmeli, emperyalistlerin uşaklarını korumaktan vazgeçmeli ve CHP’nin tarihine yakışan yere yani Türkiye cephesine gelmeli ve savaşa ortak olmalıdır. 

Hiç yorum yok: