28 Ağustos 2017 Pazartesi

CHP ÇIĞRINDAN ÇIKTI, ASLINI UNUTTU

Haberi okuyunca bu kadarı da olmaz artık dedim. CHP, YCHP olalı çok değişmişti ama bu kadar da olmaz artık.  Haber şu:

“CHP'nin düzenlediği 'Adalet Kurultayı'nda Said-i Nursi propagandası yapıldı. CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği ‘Adalet Kurultayı’nda Nur tarikatına bağlı Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz Risale-i Nur'u anlattı.”

Haber okuyunca aklıma Atatürk’ün şu veciz söz geldi:

"Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz; en doğru, en hakiki yol, medeniyet yoludur. Medeniyetin emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir."

YCHP’nin geldiği noktada demek ki, gericilere de fırsat verme anlayışı da var.

KÜRT TEALİ CEMİYETİ’NİN KURUCUSU SAİD-İ NURSİ VE YCHP BİR ARADA

Biz bugün emperyalistlerin ülkemizi bölmek için üzerimiz saldırttığı teröristlerle karşı bir vatan savaşı veriyoruz. Dünün emperyalistlerin başını İngiltere çekiyordu. Bilen bilir, işte bu Said-i Nursi İngilizlerin işgal planına uygun olarak Doğu’da ve güneydoğuda İngiliz hükümeti destekli bir Kürdistan kurulması amacıyla “Kürt Teali Cemiyeti” kuranlardan birisidir.  

Vatan bölünmesin diye gencecik çocuklarımız dağlarda, kentlerde şehit oluyor ve YCHP geçmişte Türkiye’nin işgal planına hizmet etmiş ve Türkiye’nin bölünmesi için çaba göstermiş birisinin propagandasını yapmak isteyenlere ortam sağlıyor. Yazıklar olsun!

KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLEMİŞ

YCHP çoktandır Atatürk CHP’si olma özelliğini yitirmişti ama bu kadarını da beklemiyorduk. Kılıçdaroğlu 1930’ların CHP’si değiliz dediğinde çok doğru söylemiş ama eksik söylemiş, YCHP 1920’lerin partisi de değil.

Hatırlatmakta fayda var, CHP, Müdafaa-i Hukuk derneklerinin birleşmesi ile “Cumhuriyet Halk Fırkası” olarak kurulmuştur. Müdafaa-i Hukuk doktrinin esasları CHP’nin temel siyasetini belirler. Nedir onlar derseniz, anlatalım:

Emperyalizme karşı başta Türk milleti olarak tüm mazlum milletlerin kurtuluş savaşı, İstiklâl-i Tam (Tam Bağımsızlık) ilkesi, kapitülasyonların kaldırılması, halife unvanına sahip sultanın egemenliğine son verip, millet egemenliğini sağlamak, emperyalist batıya karşı milli birlik, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmek için bilimin ışığında aralıksız devrim ve atılım.

1920’lerin, 1930’ların yani Atatürk’ün CHP’si bu işte.

CEVAP VERİN BAKALIM

Şimdi soruyorum, cevap verin bakalım:

ABD Suriye’yi füzelerle vurunca mazlum milletlerin yanında olan Atatürk’ün CHP’si bunu destekler miydi? Ülkesini emperyalizme karşı kahramanca savunan Esad’a katil Esad der miydi?

Atatürk’ün CHP’si tam bağımsızlık ilkesini bir yana koyup, emperyalist güçlerden Türkiye’de adaletin ve demokrasinin korunması için yardım ister miydi?

Atatürk’ün CHP’si vatan topraklarından bir kısmında Türk milletinin egemenliğini yok etmek isteyen ve bunun için kan döken bir örgütün mensupları ile kol kola yürür müydü?

Atatürk’ün CHP’si azınlık ırkçılığı yaparak milleti bölmek isteyenlerle kurultay düzenler miydi?

Atatürk’ün CHP’si düzenlediği bir toplantıda çağdaşlığın ve aydınlanmanın düşmanı, aynı zamanda bölücü bir adamın propagandasının yapılmasına izin verir miydi?

YCHP’nin bu aslını inkâr eden siyasetlerini destekleyen hiç kimsenin ben Atatürkçüyüm demeye hakkı yoktur.


Müdafaa-i Hukuk öğretisinin sahibi Vatan Partisi’dir. Tüm Atatürkçülerin toplanacağı yer orasıdır. 

Hiç yorum yok: