10 Temmuz 2017 Pazartesi

YÜRÜYÜŞ KİMLERİ SEVİNDİRDİ?

“Adalet” yürüyüşünü değerlendirirken kimleri sevindirdiğine bakmak gerek; sıralayalım

CIA şefi Rubin,  rapor ve tivitlerinde ne yazdıysa CHP onu yapıyor. Bu yürüyüşe en çok sevinenlerden birisi Rubin olsa gerek.

CFR üyesi ve Washington'un Kürt meselesinde danıştığı en önemli isimlerden bir tanesi olan Prof. David L. Phillips bu yürüyüşten çok memnun. Kim bu Phillips diyebilirsiniz; kim olduğunu  Aydınlık gazetesinde yayınlanan bir röportajından öğreniyoruz.

Prof. Phillips, AKP’nin Kürt açılımına temel oluşturan 2007 ve 2009 tarihli iki Kürt raporunun yazarı. Davutoğlu’nun “milli, yerli ve özgün bir projedir” dediği “çözüm süreci”nin birebir aynısı olan bu raporda, TSK’nın etkisizleştirilmesinden PKK’yla görüşmelere, Kerkük’ün durumundan Irak’ın kuzeyinde Barzani denetimindeki bölgenin “bağımsız Kürdistan” olarak tanınmasına, reform paketlerinden Meclis’te kurulan komisyonlara, PKK’lıların adına “af” denmeden “özgürleştirilmeleri”nden topluma entegre planlarına, hatta “yol haritasının” adına kadar bir çok husus vardı.

Açılım döneminde AKP’ye verdiği desteği Phillips şimdi CHP’ye veriyor. Amaç ise aynı, PKK’nin istekleri yerine getirilsin, bağımsız Kürt Devleti kurulsun.

Bu yürüyüş, 2 Temmuz günü  Sivas’a gelerek, Madımak Müzesi'ne Şeyh Sait ve Seyit Rıza için karanfil bırakan,  Diyarbakır'da HDP, DBP ve Şeyh Sait Derneği’nin düzenlediği basın toplantısında, Şeyh Sait için Türkiye'den özür talep eden ve sonra da gidip CHP ile kol kola “Adalet” için yürüyen Osman Baydemir ve diğer HDP milletvekillerini de çok sevindirmiştir.

“Adalet” yürüyüşü, hapiste olan PKK/HDP mensuplarına adalet istediğine göre bu örgütlere destek veren, dağlarda, kırlarda Mehmetçiklerimizi polislerimizi, öğretmenlerimizi, işçilerimizi, köylülerimizi şehit eden PKK’lı katilleri de çok sevindirmiştir.

“Adalet” yürüyüşü hapisteki ve hapse girmesi muhtemel FETO mensuplarına da adalet istediğine göre “Hoca efendi” ve onun arkasındaki CIA ve diğer ABD’li güçler de çok sevinmiştir.

Yürüyüşün sonunda yayınlanan bildiride “Toplumsal barışımızı bozan tüm antidemokratik uygulamalara eşit yurttaşlık temelinde son verilmelidir.” cümlesini okuyan milli ve tekil devlet yerine federatif bir devlet kurmak isteyen kişiler de çok sevinmiştir.

Sonuç bildirisinde “ Sadece mesleklerini yaptıkları için tutuklanan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı” ibaresini gören Ahmet ve Mehmet Altanlar, Nazlı Ilıcaklar, Ekrem Dumanlılar da çok sevinmiştir.

Bu yürüyüşle “Tutuklu milletvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır” dendiğine göre ellerine şehit kanı bulaşmış HDP’li milletvekilleri de çok sevinmiştir.

Sonuç bildirisinde “barışçıl ve uluslararası hukuka saygılı bir dış politikaya dönüş” isteniyor. Bunu okuyan, adına “Kürt Koridoru denen” ikinci İsrail koridorunu açmak için Amerika tarafından Suriye’nin kuzeyine yerleştirilmiş PYD-YPG militanları da çok sevinmiştir.


Bu sevinenleri anladık da kendisini Cumhuriyet yanlısı ve Atatürkçü olarak değerlendirenlerin bu yürüyüşten neden memnun kaldıklarını ve neden bu yürüyüşü desteklediklerini anlamadık.

Hiç yorum yok: