29 Temmuz 2017 Cumartesi

VATAN PARTİSİ VE PERİNÇEK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ne zaman bir partiyi veya bir lideri eleştirse belirli merkezlerden aynı tipte cevaplar sosyal medyada ve gazetelerde sergilenmeye başlıyor.

Perinçek, Türkiye’nin şimdiki durumu ve geleceği ile ilgili çok önemli tespitler yapıyor ve önerilerde bulunuyor; bunlarla ilgili bir görüş yok. Çiçek aldı verdi; eskiden Maocu idi, şimdi Atatürkçü oldu; AKP’nin yandaşı oldu, falan, filan. Başka da söyledikleri bir şey yok.

Biz burada Vatan Partisi’nin ve onun genel başkanının bazı görüşlerini yazalım, siz de bunlarla ilgili ne düşünüyorsunuz, gönül verdiğiniz siyasi parti ve lider ne düşünüyor, onları dile getirin de bilelim.

Vatan Partisi ve Perinçek, “Türkiye, iki yüzyıldır dış ticaret çağının yayılmacı kapitalizmine ve emperyalizme karşı savaşıyor. Dünyada benzeri olmayan bir tarihsel mirastır bu. Eşsiz bir tecrübe birikimidir ve eşsiz bir özgüven kaynağıdır. Meşrutiyetlerden, Kurtuluş Savaşımızdan ve Kemalist Devrim’in büyük atılımlarından süzülüp gelen bu büyük mücadele, özetle Türk Devrimi’dir. İki yüzyıldır millî ve halkçı devrimimizi tamamlamak; bağımsız, özgür, çağdaş bir toplum kurmak için savaşıyoruz. Millî devletimizi, Cumhuriyetimizi, millî birliğimizi, vatan bütünlüğümüzü, kamusal varlığımızı ve aydınlanmamızı, Türk Devrimi’ne borçluyuz” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Arkada kalan 60 yıllık tecrübe bize göstermiştir ki, Atlantik ilişkileri içinde, millî devletimizi, millî birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, kamu çıkarına dayanan Cumhuriyetimizi ve çağdaş değerlerimizi kaybediyoruz. Bu tarihî ders, milletimizin önünde var olmak için iki yol değil, tek bir yol bulunduğunu öğretmektedir. Emperyalist sisteme bağımlılık, liberalizm denen bireycilik ve özel çıkarcılık, Türkiye için bir çözüm değil, fakat yıkımdır. Türk Devrimi’nin açtığı vadide ilerlemek, milletimiz için biricik çözümdür” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Millî Hükümet’in amacı, Kemalist Devrim’i tamamlamak; millî devleti bağımsızlık ve halkçılık temelinde yeniden yapılandırmak; özgür, aydınlanmış, çağdaş ve zengin bir toplum kurmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, bu esaslara dayanarak yeniden yapılacaktır” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Türkiye, Türkiye’den yönetilecektir. Türkiye üzerindeki yabancı denetim ve müdahale bütün temelleriyle tasfiye edilecektir. Milletçe refaha ilerlemenin ve özgürleşmenin biricik siyasal çerçevesini oluşturan millî devlet, emperyalizmin küresel saldırısına karşı savunulacaktır”. diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Türkiye’yi Avrupa Kapısı’na bağlayan, millî devletimizi ve Atatürk Devrimi’ni tasfiye eden AB aday üyelik sürecine son verilecektir. AB Aday Üyelik Protokolü, Katılım Ortaklığı Belgesi, Müzakere Çerçeve Belgesi gibi yeni Sevr antlaşmaları feshedilecek ve Türkiye, Avrupa Gümrük Birliği’nden çekilecektir” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Vatan bir bütündür, bölünemez” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Türkiye’mizde Kürt meselesi, demokratik hak ve özgürlükler açısından esas olarak çözülmüştür. Ülkemizde iç barışı, bütünlüğü ve kardeşliği sağlamak için esas görev, emperyalist müdahaleye karşı birleşmek ve direnmektir” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Laiklik, millî egemenliğin ve halk iktidarının şartıdır ve demokratik devrimlerdeki bu içeriğiyle hayata geçirilecektir. Herkes, vicdan, kanaat, dinî inanç veya inanmama özgürlüğüne sahiptir. Herkes, ibadetini serbestçe yapar” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?

Vatan Partisi ve Perinçek, “Kamu kesimi öncülüğünde, özel girişimin dinamik katılımıyla, halkçı, planlı, karma ekonomi siyasetleri uygulanacaktır. Kamu öncülüğü ile özel kesim arasındaki uyumun yol gösterici ilkesi, halkın ihtiyaçları ve millî ekonominin gerekleridir. Ülke kaynaklarının halkın ihtiyaçları için, verimli ve etkin kullanılmasını sağlamak, böylece ekonomik gelişmeyi kesintisiz sürdürmek amacıyla, Devlet Planlama Teşkilatı yeniden örgütlenecek; beş yıllık genel ve yıllık özel kalkınma planları uygulanacaktır” diyor; siz ve sizin partiniz ve desteklediğiniz lider ne diyor?


Vatan partisi ve Perinçek daha çok şey söylüyor ama siz şimdilik bu sorulara cevap verin, yeter. 

Hiç yorum yok: