17 Temmuz 2017 Pazartesi

PATLAMA VE YARALI  17 CAN

TSK’nin şu açıklamasından öğreniyoruz, 17 Mehmetçik yaralanmış:

"Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Hakkâri İli Yüksekova İlçesi, Esendere Beldesi yakınlarında 17 Temmuz 2017 tarihinde intikal halinde bulunan askeri aracın geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilakı neticesinde dördü ağır olmak üzere 17 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek gerekli müdahalelere başlanmıştır.

Bu hain saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.”

Bir patlama ve 17 asker yaralı. 17 evde gözyaşı, 17 evde figan ve 17 evde dua...

Anneler yaslı, babalar perişan, nişanlılar yasta. Gözyaşları sel olmuş, dualara karışmış.

Kim bu askerler? Mehmedimiz, Mehmetçiğimiz. Kınalı kuzularımız. Dağlardalar, dağlardalar çünkü kalpleri vatan sevgisi ile dolu. Vatan bölünmesin diye canlarını kudurmuş kahpe bir teröre ve teröristlerin  arkasındaki emperyalistlere siper etmişle, bizi koruyorlar.

Korudukları biziz,  bizim vatanımız. Sadece vatanımız değil, ırzımız, namusumuz, şerefimiz.

Gazeteler bakıyoruz, rezalet! Erdoğan’cı  basın Erdoğan’ın ne kadar büyük olduğunu anlatmakla meşgul. Amerikancı basında bu konuda tek bir satır haber yok; onlar Erdoğan’a karşı yeni ittifakların peşinde. Çoğu gazetede bilmem hangi hatunun selüliti olup olmadığı, bilmem kimin kimle yattığı daha önemli bulunmuş, onları yazıyor.

Sosyal medyaya bakıyoruz, paylaşımlarda yoklar veya tek tük. Peki ne var? İki kişi kendini aç bırakmış, eriyorlarmış, ah vahmış, filan… Kim bu iki kişi? hâkime göre suçlu, hükümete göre terörist, haberi paylaşanlar göre özgürlük savaşçısı.

Mehmetçik dağ dememeden, bayır demeden, soğuk demeden, sıcak demeden vatanı savunacak yaralanacak, şehit olacak; önemi yok. Çünkü onla “özgürlük savaşçısı” değil!..

Mehmetçik olmazsa vatan olmaz, İnsan vatanı varsa özgürdür. Vatan yoksa adalet de olmaz, demokrasi de olmaz. Gerçek özgürlük savaşçıları askerimizdir, polisimizdir. Gerçek “adalet yürüyüşçüler”i bu kahramanlarımızdır.

Selam olsun bu yiğitlere, mehmetlere, polislere.  Selam olsun Türk milletinin bu yılmaz savaçcılarına. Selam olsun bu yiğitleri kınalayıp vatana bekçi olsun diye gözyaşları ile askere uğurlayanlara.


Vatan size minnettardır…

Hiç yorum yok: