24 Temmuz 2017 Pazartesi

ŞAİR HAYALİ

Bilmem takip edebildiniz mi? Aydınlık yazarı, emekli tümgeneral Soner Polat ile şair ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu arasında Türkiye’nin siyasi durumu ve geleceği ile ilgili ilginç bir tartışma yaşandı.

Tartışma Sayın Behramoğlu’nun, Cumhuriyet’te çıkan yazından sonra başladı. Bu yazısında Behramoğlu AKP iktidarına son vermek için bazı öneriler sundu. Sayın Polat buna cevap yazdı. Behramoğlu yazdığı cevapta sadece Sayın Polat’ı değil, Vatan Partisi başkanı Sayın Perinçek’i de romantik olmakla ve hayal kurmakla suçladı ve hayal kurmayı kendisine ve şairlere bırakılmasını istedi.

Yazdıklarından anlaşıldığına göre zaten Behramoğlu hayal kurmuş ve hayalini şöyle anlatıyor:

 “… CHP en azından yakın bir dönem için tek başına iktidar olma hayali kurmaktan uzak durmalıdır… Er geç dağılıp çökmesi kaçınılmaz olan AKP’ye oy veren seçmen, CHP’ye değil, kurulması kaçınılmaz olan Merkez Parti (MP) ya da partilere yönelecektir…”

“Emperyalizm destekli oyunlar, tehditler, saldırılar aşılarak bir MP kurulabildiğinde bu çok açık görülecektir. CHP’nin ve kurulacak olan MP’nin siyasette, kültürde ve ekonomi alanında hiç de güç olmayacak birlikteliğinin, giderek daha gerçekçi bir çizgiye yönelmesi kaçınılmaz olan HDP’ten destek almasıyla ülke normalleşme yoluna girecektir.”

Sayın Behramoğlu’nun hayalinde CHP’nin tek başına iktidara gelme ihtimali yok. Peki ne var? Bir merkez parti (MP) kurulacak, AKP seçmeni bu merkez partiye kayacak. HDP de Türkiye partisi olacak. Sonra da bu üç parti birleşecek ve AKP iktidarına son verecek.


CHP olarak önce kurulması hayal olan MP’nin daha sonra da HDP’nin kapısı çalınacak ve işbirliği teklif edilecek. Bu iki parti de işbirliğini kabul edecek ve AKP iktidarına son verecek. Böylece yeni bir yönetim başlayacak.

Şair dediğin işte böyle hayal kurar.

ATATÜRKÇÜLÜK BU DEĞİL!

Bu Atatürkçüyüm diyenlerin nerelere savrulduğunun en güzel örneklerinden birisi. Cumhuriyeti kuran parti, Cumhuriyet’i yıkmak ve topraklarımızdan bir kısmını vatanımızdan koparmak için silahlı mücadele veren bir örgütün partisi ile işbirliği yapacak. Buna da MP’ni ortak edecek. Ham hayal dedikleri, bu olsa gerek.

Ya şuna ne buyurulur?

“Öncelikle yapması gereken kendi Atatürkçü, yurtsever, çağdaş, aydınlanmacı tabanını daha da güçlendirip sıkılaştırmak, sayıca arttırmaktır…”

Sayın Behramoğlu şunu iyi bilsin:

Atatürkçü öncelikle “Misak-ı Milli”ye sahip çıkmalıdır. Misak-ı Milli’ye yani vatan topraklarına… Ben Atatürkçüyüm diyen birisi vatan savaşı verdiğimiz bugünlere, sırf Erdoğan iktidarına son vermek için vatan düşmanları ile birlikte nasıl hareket edebilir? Hem yurtsever diyeceksiniz hem de yurdumuzu bölmek isteyenlerin ortağı olacaksınız!

GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM

Olmadı sayın Behramoğlu şairliğinize hiç yakışmadı. Bu hayaliniz Amerika’nın CHP-HDP koalisyonunu kurma planına hizmet etmekten başka işe yaramaz. Türk milleti içinde HDP’nin bulunduğu bu Amerikan projesine asla izin vermez. Lütfen hayalinizi somut gerçekler üzerine kurun.

Son sözü Sayın Soner Polat’a bırakalım:

“Hem yurt içinde hem yurtdışında sık sık panel ve konferanslara katılıyorum. Genellikle sözlerimi Ataol Behramoğlu’nun dizeleri ile tamamlarım. ”Yunus Gibi” şiirinin son bölümü muhteşemdir. “Nerde varsa böyle zulüm/çaresi isyan olmuştur.”

Hayal kırıklığı içerisindeyim. Çünkü uyum sağlamak için “Nerde varsa böyle zulüm/ çaresi HDP olmuştur.” diyemeyeceğim için başka final dizeleri bulmak zorundayım.”






Hiç yorum yok: