18 Kasım 2016 Cuma

TAM BİR REZALET

Bu görüş yeni midir eski midir bilmiyorum ama şimdilerde bu görüşe uygun uygulamalar başladı. Deniyor ki, insanlar yaslara uymayıp mağdur oluyorsa, insanları yasalara değil, yasaları bu insanlara uyduralım.

Önce Devlet Bahçeli başladı.

Bahçeli’ye göre, Erdoğan anayasaya uygun hareket etmeyerek fiili bir durum yaratmıştı. Bu fiili durum devam edemezdi. O halde anayasayı değiştirelim ve Erdoğan’ın davranışlarını yasaya uyduralım.

AKP milletvekilleri bu öneriyi duyunca dururlar mı? Hemen bir önerge verdiler. Teklif ettikleri önergenin özü şu:

“Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16.11.2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, ceza açıklamasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir...”

Gerekçe de şu: Yasalarımıza göre çocuk yaştaki birisi ile evlenmek yasaktır. Bu yasak nedeni ile insanlar resmi nikah kıymadan küçük yaştaki kızlarla evleniyorlar, yasa da onları mahkûm ediyor. Yani bu yasa nedeni ile insanlar mağdur oluyor. İnsanlar bu çocuklarla resmen evlenirse cezaları geçici olarak yok sayılsın ve hapisten çıksınlar; mağduriyetleri sona ersin.

Mademki insanlar yasaya uymamış, yasayı onalar uyduralım. Neresinden bakarsanız bakın tam bir rezalet.

Bir kere şunu söyleyelim. Yasalar suç işleyenleri mağdur etmez. Kanunlara aykırı bir fiil işlenmişse elbette bunun karşılığı bir ceza olacak. Mahkumlara mağdur gözü ile bakarsanız ve bunların mağduriyetlerini gidermek için böyle yasalar çıkarırsanız ülkede kanun hakimiyetini sağlayamazsınız.

Bir diğer husus da şu. Bu yasa teklifi ile medeni kanun tartışmaya açılıyor. Mevcut bir evlilikten söz ediliyor ama bu evlilik resmi değil. Resmen evlenmeden, imam nikahı ile bir arada yaşayan çiftleri evli olarak nitelemek medeni kanununu inkâr anlamı taşır. Cumhuriyet ile hesaplaşma devam ediyor demektir.

Gelelim en önemli hususa: “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçu” ne demek oluyor?

Henüz daha psikolojik ve fizyolojik gelişmesini tamamlamamış bir çocuğun rızası bu ahlaksızlığı mazur kılar mı?

Reşit olmayan bir çocuğu şu veya bu şekilde kandır, sonra da cinsel arzularını onu istismar ederek tatmin et ama cezanı çekme.

Bu insanlar ceza almışlarsa ve bu cezayı çekiyorlarsa, teklif sahiplerine ve bu teklifi savunan bakan ve başbakana göre “mağdur” oluyorlar.

Bu nasıl kafadır, anlamak mümkün değil.

Erkek olsun, kız olsun çocuklarımızı sapıklardan korumak devletin görevi iken, devlet çocuk yaştaki birisiyle yatacak kadar sapıklaşanları korumaya kalkıyor.


Gözü dönmüş, çocukları cinsel obje olarak görebilen ve arzularını çocukları istismar ederek tatmin etmeye kalkanlardan yavrularımızı korumak toplumumuzun en önemli sorunu haline geldi. İşimiz zor, çünkü anlaşılan bu sapıkların arkası sandığımızdan daha güçlü.  

Hiç yorum yok: