28 Kasım 2016 Pazartesi

BATININ DAYATMALARI

Batı dediğimiz emperyalist sitemin iki ayağı var: ABD ve AB.

Bu iki güç yıllardır bize 4 hususu dayatıyor:

1. Türkiye’nin güneydoğusunu da içine alacak olan ikinci İsrail devletinin (Kürdistan) kurulmasına izin vermemiz hatta yardım etmemiz.

2. Sözde Ermeni soy kırımı iddiasını kabul etmemiz ve tazminat ve toprak vermemiz.

3. Kıbrıs’ı ve Ege adalarının tamamını Yunanistan’a bırakmamız.

4. Liberal ekonomi adı altında bize dayatılan ekonomik programlara devam etmemiz.

AP’nin  bu son kararı ve daha önce aldığı bir çok karar hep bu dayatmalarla ilgilidir.

AP’nin aleyhimize aldığı  kararlara örnek verelim:

BÖLMEYE YÖNELİK KARARLAR

“Kürt halkının siyasal, kültürel, sosyal haklarını tanıyan bir çözüm bularak Türkiye’deki anlaşmazlıkların nedenlerine çözüm bulunmalıdır.”

“Konsey’e ve üye Devletlere de Kürtlere karşı insan hakları ihlaleri sorununu BM İnsan Hakları Komisyonunda gündeme getirme çağrısı yapar.”

“AP Türkiye’nin AB ne üyeliği görüşüyle bir plan doğrultusunda Kopenhag kriterlerini yerine getirecekse Kürt sorununun çözüme kavuşturulmasının hayati önemde olduğunu vurgular”

“AP Bay Öcalan’a verilen cezayı lanetler ve ölüm cezasının kullanılmasına kesin muhalefetini tekrarlar. Türkiye’yi AİHM nin Bay Öcalan için alacağı karara uymaya çağırır.”

Bay Öcalan’ın idamının Avrupa’da güvenlik ve istikrar açısından önemli etkilerinin olacağına ve Türkiye’nin AB ne bütünleşme sürecine zarar vereceğine inanır. Kürt halkının siyasal, kültürel, sosyal haklarını tanıyan bir çözüm bularak Türkiye’deki anlaşmazlıkların nedenlerine çözüm bulunmalıdır”.

“Konsey’e ve üye Devletlere de Kürtlere karşı insan hakları ihlaleri sorununu BM İnsan Hakları Komisyonunda gündeme getirme çağrısı yapar.”

KIBRIS VE YUNANİSTAN İLE İLGİLİ KARARLAR

“Türkiye Kıbrıs Cumhuriyeti’nin topraklarının % 37 sini yasadışı olarak işgal etmektedir.” 

“Avrupa Parlamentosu Türk Hükümetine Kuzey Kıbrıs’taki işgal güçlerini geri çekme çağrısında bulunur.”

“Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin AB’nin bir üye devleti olan Yunanistan’ın egemenlik haklarını tehlikeli bir biçimde ihlal etmesinden ve Ege’deki askeri gerginliğin artmasından ciddi bir şekilde kaygı duymaktadır....” “Yunanistan’ın sınırlarının aynı zamanda AB nin dış sınırlarının parçası olduğunu vurgular.”

AB Patrikhane için, tüm ısrarlara rağmen Lozan’da Atatürk’e kabul ettiremedikleri kararları yeniden önümüze sürmektedir

AP Fener Rum Patrikhanesine evrensel nitelik kazandırılmasını istemektedir.

Kararlarda İstanbul’dan Bizans İmparatorluğu zamanındaki adıyla Konstantinopol olarak bahsedilmektedir.

Yine Atatürk’ün şiddetle reddettiği Grek Yayılmacılığının Harp Okulu olan Heybeliada Ruhban Okulu hakkındaki istemler önümüze konmuştur.

“Avrupa Parlamentosu Patrikhaneye doğrudan bağlı olan Heybeliada Ruhban Okulu’nun derhal yeniden açılması çağrısında bulunur “ 

ERMENİSTAN İLE İLGİLİ KARARLAR

 “AP 1915-17 olaylarını 9.Aralık 1948 BM kararındaki soykırım tanımına uygun görür ve Türk Hükumetinin bunu kabul etmesini ister. Türk Hükumetinin bu olguyu reddetmesinin AB ne üyeliğinin kesin engeli olduğunu açıklar.”


 “AP Türk Hükümetine ve TBMM’ne , özellikle modern Türkiye Devletinin kurulmasından öncesinde Ermeni azınlığın maruz kaldığı soykırımın kamuoyu önünde kabulü ile , Türk toplumunun önemli bir parçasını oluşturan Ermeni azınlığa taze bir destek vermesi çağrısında bulunur.”


AP, bugüne kadar Türkiye’ye hep düşmanca tavırlar içerisindeydi. Bundan sonra da böyle olacağı bellidir. Bu bakımdan Türkiye’nin alınan bu son karardan memnuniyet duyması l-gerek. En kısa sürede de Gümrük Birliğinden çıkmalıyız.

Hiç yorum yok: