30 Nisan 2016 Cumartesi

1 MAYIS

Bugün 1 Mayıs, “Emek ve Dayanışma Günü”. Tüm yurtta “İşçi Bayramı” olarak kutlanıyor. Bugün tüm emekçilerin haklarının dile getirildiği gündür, mücadele günüdür.
Türk işçisi şunu iyi bilmelidir: Emperyalizmin sömürüsü ve baskısı ve tehdidi altındaki bir ülkede işçi sınıfının ekmek ve hak mücadelesi, genellikle demokrasi mücadelesinin bir parçasıdır. Demokrasi ise ancak bağımsızlık ve milli egemenlik temelinde inşa edilir.
O halde hangi kesimden olursak olalım, emperyalizme teslim olmamak için tam bağımsızlığa ve milli egemenliğe dayalı milli devletimizi emperyalizme karşı savunmalıyız.
Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri milli devletimize, vatanımıza ve emeğe saldırıyorlar. Bizi devletsiz ve vatansız bırakmak istiyorlar.

Ey emekçi kardeşim! Devletin olmazsa, vatanın olmaz. Devletin olmazsa, milletin de kalmaz. Vatan, bu açıdan millî devletin egemenliği altındaki topraklardır. Vatan, millî bayrağının dalgalandığı topraklardır, göklerdir ve denizlerdir.
Küreselleşme adı altında bizi devletsiz ve vatansız bırakmak istiyorlar. Vatansız ve devletsiz işçi köleden başka bir şey değildir. İşçi haklarını savunmak için öncelikle bağımsızlığı, milli egemenliği, vatanı ve bayrağı savunmak gerekir. Bayraksız işçi bayramı kutlanmaz. Vatanı, bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağı savunmayan hiçbir hareket emeğin namusunu savunmaz.

Haklar, Türk bayrağının altında korunur. İşçi bayramı Türk Bayrakları altında kutlanır.
AKP iktidarı bir kara bulut gibi üzerimize çöktü. AKP’nin ekonomi yönetimi adı altında yaptığı uygulama, dünyanın büyük tefecilerinden sıcak para dilenmek ve komisyon almaktan ibaret. Borçlanma ekonomisi, dilencilerin ekonomisidir.
Bu dönemde, sanayi ve tarım gelişemedi. Samandan ete; tabak, çanaktan elektronik malzemeye kadar her şeyi ithal eder olduk. İşsizlik arttı, insanlar sokakta kaldı. Toprağa gübre, tohum atamaz olduk. Evlerimize ekmek, et götüremez olduk. Taşeron işçi olduk.
İşçilerin kurtuluşu emperyalizmin kontrolündeki yönetimlerden kurtulmakla başlar.

Ey emekçi kardeşim, bayramını kutla ama bu gerçekleri de hiç bir zaman unutma.

Hiç yorum yok: