1 Nisan 2016 Cuma

KEMALİZM VE EĞİTİM

Gazetelerden öğrendiğimize göre, AKP'ye yakınlığı ile bilinen  Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum “Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ayırmalıyız” şeklinde bir beyanette bulunmuş ve bu açıklamalarına gelen tepkiler üzerine de sendika bir açıklama yapmış. Açıklama ile,  Kemalist ideolojiye dayalı müfredatı ilga etmenin, Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş amacı olduğu anlatılmış. Yani özür kabahatden büyük olmuş.

Eğer bir eğitimci Kemalist idolojiyi eğitim müfredatından kaldırmak istiyorsa, buna en azından gaflet denir. Kemalist ideoloji Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. Siz bu ideoloji ile yetişmeyen nesiller yetiştiriseniz, amacınız bu olmasa bile, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmenin temellerini atmış olursunuz.

Kemalizm Müdafaa-i Hukuk doktirinine dayanır.

Müdafaa-i Hukuk yani sömürüye karşı milletin hukukunu savunmak;

Müdafaa-i Hukuk yani milletin tam bağımsızlığı;

Müdafaa-i Hukuk yani milli egemenlik;

Müdafaa-i Hukuk yani özgürlük;

Müdafaa-i Hukuk yani insanın insana kul olmaması;

Müdafaa-i Hukuk yani bilimin aydınlığı ile halkın bilinçlendirilmesi.

Kemalizmin özü işte bunları. Siz bunu müfradattan kaldıracaksınız da yerine ne koyacaksınız?

Kemalizim Düşmanı vatan toprağından kovan ve bağımsızlığımızın timsali şanlı bayrağımızı vatanın her köşesinde dalgalandıran ideolojidir. Siz bundan vaz mı geçeceksiniz?

Kemalizimin özünde antiemperyalist bilinç vardır. Bu bilinçle ülkenin tüm maddi ve manevi değerleri emperyalistlere kaşı savunulur. Siz, çocuklarımıza Türk milletinin değerlerini emperyalistlerin insafına bırakmayı mı öğreteceksiniz?

Kemalizm tam bağımsızlık demektir. Atatürk “Temel ilke, Türk ulusunun haysiyetli ve onurlu bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak katından yüksek bir işleme layık görülmez” diyor. Siz Kemalizmin tam bağımsızlık ilkesini kaldırmayı mı düşünüyorsunuz. Savunduğunuz eğitim müfradatı  çocuklarımıza bağımsızlık fikrini vermeyecek mi? Unutmayın Türkiye Cumhuriyeti “Ya istiklâl, ya ölüm” parolası ile kuruldu.

Kemalizm “milli egemenlik” demektir. Kemalizm ile egemenlik tak adamdan milletin tümüne geçmiştir. Siz neyi savunuyorsunuz? Egemenliğin milletten alınıp “uzun adama” verilmesini mi? Çocuklara bunu mu öğreteceksiniz?

Kemalizm özgürlüğü savunur, kanun önünde eşitliği savunur. Kemalizm ile Türk Milleti kul olmaktan kurtulmuş, özgür bireyler haline gelmiştir. Siz, çocuklara kulun kula kulluğunu mu öğreteceksiniz?

Kemalizm ile Türk Milleti yolunu bilimin ışığı ile aydınlatmaya başladı. Atatürk, Türk eğitim felsefesinin temeline bilimi, akılı ve fenni koydu. Siz, bunları silip de yerine ne koyacaksınız?

Kemalist eğitim politikalarının temelinde millilik vardır. Atatürk  “İlk mekteplerde eğitimin ilk ve son maksadı; çocukların, millî hayata layıkıyla intibak etmeleridir. Eğitimde Türklük ve Türk vatanı esas mihveri teşkil etmelidir.” diyor. Peki siz eğitimin temeline ne koymayı düşünüyorsunuz ki, kemalist idelojiyi kabul etmiyorsunuz? Eğitimin odağından Türklük ve Türk vatanını neden çıkartmayı düşünüyorsunuz?


Atatürk diyor ki, “Bir milletin ruhu zapt olunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça o millete hâkim olmanın imkânı yoktur.” Yoksa siz, Kemalist eğitim anlayışını değiştirip, onun ruhunu zapt ederek ve azim ve iradesini kırarak millete egemen olmak mı istiyorsunuz?

Hiç heveslenmeyin, Kemalist ideoloji ile yetişmiş milyonlarca Mustafa Kemal askeri size bunun iznini vermeyecektir.

1940’lı yıllardan itibaren uzaklaşılan Kemalizme yeniden dönülecek günler yakındır.


Hiç yorum yok: