6 Mart 2016 Pazar

NEREDESİNİZ EY GERÇEK CHP’LİLER?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni anayasa ile “eşit vatandaşlık” esasını getirmek istediği parti sözcülerince dile getirilmişti. Eşit vatandaşlıktan ne anlaşıldığı CHP heyetinin Cizre HDP’li belediye eş bakanlarını ziyareti sonrası anlaşıldı.

Mevcut anayasanın 10.  Maddesi zaten eşit vatandaşlığı öngörmüş. 10. Maddeyi okuyalım bakalım.

“Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.”

Bu maddenin varlığına rağmen eşit vatandaşlık istenmesinin arkasında başka bir plan olduğu Cizre’yi ziyaret eden ve çoğunluğu genel başkan yardımcılarından oluşan CHP heyetinin sözcüsü Zeynep Altınok’un şu beyanından anlaşılıyor:

““Barışın gelebilmesi için en önemli önceliğin çatışmasızlığın bir an önce sağlanmasıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ilk günden beri 30 yıldır yaşanan fazlaca deneyimlenen çatışma ortamıyla sağlanamayan barışın siyasi ikbal öncelikleri ile ikili görüşmelerle de sağlanamayacağını deneyimlediklerimiz noktada, bir kez daha söylediğimiz gibi birbirimizi duyarak, birbirimizi anlayarak ve eşit temsiliyetli parlamento çatısı altında şeffaf bir yapı ile diyalog kurarak sağlanabileceğini tekrar ediyoruz.” (sol.org.tr ve haberler.com 4 Mart 2016)

Çok bozuk bir Türkçe ama meram anlaşılıyor. CHP “eşit temsiliyetli parlamento” istiyormuş. Vatan Partisi Sayın Perinçek bu isteği çok güzel yorumlamış:
“Eşit temsiliyetli parlamento, ancak federasyonlarda söz konusudur. Federasyonlarda federe devletler merkezdeki parlamentonun bir ayağında eşit olarak temsil edilirler. Zaten arkasından gelen cümle “diyalog kurmaktan” söz ediyor. Federasyonun federe devletler meclisinde diyalog kurulacak ve sorun çözülecekmiş. Böylece CHP’nin ocak ayında toplanan Genel Kurultayı’nda aldığı “özerklik” kararı Cizre’de federasyona dönüştürülüyor.”

Türkiye Cumhuriyeti milli ve üniter bir devlettir. Kurucu partisi de CHP’dir. Eski CHP cumhuriyeti kurmuştu, yeni CHP ise onu yıkmaya niyetlenmiş. Plana göre, üniter ve milli devletin yerini fedaratif bir devlet alacak, yani ülke bölünecek. Bölünen ülkenin bölünmüş parçalarının temsilcileri “eşit temsiliyetli parlamento”da buluşacak ve diyalog sağlanacak, barış gelecek.

Peki, ikinci devletin güvencesi ne olacak? Bu devletin güvendiği bir silahlı güç olması gerek. Anlaşılan PKK da görevine devam edecek.

Alın size CHP’nin ülkeyi kurtaracak barış formülü. Kılıçdaroğlu ve ekibi devlet kuran CHP’yi devlet yıkan CHP haline getiriyor, adına da Yeni Cumhuriyet Halk Partisi deniyor. 

Neredesiniz ey gerçek CHP’liler?    

Hiç yorum yok: