9 Nisan 2015 Perşembe

YENİ TÜRKİYE DEĞİL; YENİDEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

AKP ve CHP yetkililerinin ve sözcülerinin ağzında “yeni” sözcüğü eksik olmuyor. Birincisi “Yeni Türkiye”yi kuracağını ilan ediyor. İkincisi ise, 1930’ların CHP’sini beğenmediği için “Yeni CHP”yi kuruyor. Aslında AKP’nin beğenmediği Türkiye de, CHP’nin beğenmediği eski CHP de Türkiye Cumhuriyetidir. Amaç Türkiye Cumhuriyeti’ni tasfiye etmektir.

AKP 13 yıldır iktidarda ve bu süre çerisinde zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri ile oynadı durdu. Atatürk’ün kurup da ilkelerini belirlediği Cumhuriyet’in özünü değiştirdi. Şimdi de İmralı’daki cani,  Kandildeki eşkıya sürüsü ve TBMM’deki hainlerle birlikte Türk Milleti’ne anayasa hazırlamakla meşgul.

Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin neler olduğunu anlamak için kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine bakmak gerekir.  Atatürk, “Yurtdaşlarım, Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek  Türk Kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir.” Ey AKP’liler, Türkiye Cumhuriyeti’ni tasfiye edip yerine yeni Türkiye’yi koymak için bu iki temele saldırdınız. Türk kahramanlığının özü olan Türk Silahlı Kuvvetlerini, cemaat ile bir olup tasfiye etmeye kalktınız. Kahraman askerlerimizi yıllarca tutsak ettiniz. TSK’nin en gizli bilgilerini aşikâr ettiniz. Yetmedi, Türk kültürüne de saldırdınız. Türk milliyetini ayaklar altına almaya kalktınız ki milliyetin özü kültürdür.

Atatürk, Cumhuriyetimizin mesnedi Türk topluluğudur”  Siz Cumhuriyet’in dayanağı olan Türklüğü unutturmaya kalktınız. Türk sözcüğünü ağzınıza alamadınız. Türklüğü etnik kimliğe indirgediniz.

Cumhuriyet’in iki temeli vardır: Tam bağımsızlık ve milli egemenlik. 13 yılda ne bağımsızlık bıraktınız ne de milli egemenlik. Milli egemenliğin yerine tek kişi diktasını yerleştirmeye çalıştınız. Tam bağımsızlık için şart olan iktisadi bağımsızlık sizin zamanınızda yok oldu. Sanayileşme, tarım, para politikalarını yabancılar belirler oldu. Milli şirketler, bankalar, fabrikalar yabancıların eline geçti. Ülkeyi batı kaynaklı finans çevrelerinin arzularına terk ettiniz.

 Atatürk şöyle diyor:  “Tam bağımsızlık denildiği zaman, elbette siyasi, malî, iktisadî, adlî, askerî, kültürel ve benzeri her hususta tam bağımsızlık ve tam serbestlik demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan mahrumiyet, millet ve memleketin gerçek mânasiyle bütün bağımsızlığından mahrumiyeti demektir.” Beğenmediğiniz Türkiye Cumhuriyetinin özü işte bu bağımsızlık anlayışıdır. Sizin yok etmek istediğiniz ve kısmen de yok ettiğiniz bu bağımsızlık anlayışıdır.

Ey AKP’liler siz zaten Türkiye Cumhuriyetinin özünü kaybettirip farklı bir Türkiye meydana getirdiniz. Daha neyin yenisini istiyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetini yeteri kadar yıkmadınız mı? PKK ile birlikte Türkiye Cumhuriyetini tamamen tasfiye edip yerine yeni devletler kurmak istiyorsanız buna izin vermeyiz.

Yazımın başında CHP’ye de değinmiştim. Unutmayalım ki, CHP Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin devamı olan bir partidir. CHP demek, Türkiye Cumhuriyeti demektir. 1930’ların CHP’sini beğenmiyorum demek, Türkiye Cumhuriyetini beğenmiyorum anlamı taşır. Bu haliyle CHP’nin AKP’den farkı kalmaz. Bu partinin özünde de bağımsızlık vardır, özgürlük vardır ve Türk Milleti’nin haklarını emperyalizme karşı koruma vardır.

Maalesef Y-CHP’de tam bağımsızlık ve müdafaa-i hukuk anlayışı zayıflamış durumda. Bu parti karar vermelidir; CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün Heyet-i Temsiliye Reisliğini uhdesinde bulundurduğu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti midir; yoksa İngiliz himayesine, o olmazsa Amerikan mandasına taraftar Hürriyet ve İhtilaf Fırkası mıdır?


Türkiye Cumhuriyetinin bekçileri Vatan Partisi’nde birleşmeye devam ediyor. Bizler AKP’nin açıkça ve CHP’nin örtülü olarak değiştirmeye kalktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve kollamaya kararlıyız. Bu görevi de yüce Atatürk’ten aldık. Bugüne kadar yapılan yanlışlıklar sonucu yara alan Cumhuriyetimizi onarmaya kararlıyız. Onun için diyoruz ki, “yeni Türkiye değil, Yeniden Türkiye Cumhuriyeti”

Hiç yorum yok: