21 Nisan 2015 Salı

VATAN PARTİSİ İL KURULTAYINDA YAPTIĞIM KONUŞMA

Sayın Genel Başkanım, Sayın Misafirler, Vatan Partisinin Sayın üyeleri
Vatan Partisi Kayseri İl Kurultayı’na hoş geldiniz; Hepinizi saygılarımla selamlıyorum.
15 Şubat günü Ankara’da büyük bir birleşme gerçekleşti. Devrimciler, halkçılar, milliyetçiler İşçi Partisi programı etrafında birleşti. Milletimize o gün Vatan Partisi’nin müjdesi verildi.
Bu birleşmenin mahiyetini anlamak için Erzurum Kongresi’nin toplandığı güne kadar gitmek lazım. 
O gün, Türk’ün devrimci önderi Mustafa Kemal Atatürk kongreyi açmış, Türk milletinin içinde bulunduğu musibetlerden ve işbirlikçilerden söz etmiş ve şöyle demiştir:
"... ve işte bütün bu menfur ve bu bedbaht acizlerden, tarihimize karşı reva görülen haksızlıklarda müteessir olan vicdan-ı milli nihayet uyanış çığlığını yükseltmiş ve Müdafaa-i Hukuk-u Milliye ve Müdafaa-i Vatan ve Müdafaa-i Hukuk-u Milliye ve Reddi İlhak gibi muhtelif namlarla ve fakat aynı mukaddesatın temini için ortaya çıkan milli cereyan,  artık bütün vatanımızda bir elektrik şebekesi haline girmiş bulunuyor. ."
Cumhuriyet Halk Fıkrası’nın nüvesi işte bu “şebeke-i azimkârane”dir.
Bu şebekenin ruhu ise, istiklâl-i tam (tam bağımsızlık) ve bilâ kayd-û şart hakimiyeti milliyedir (kayıtsız şartsız milli hakimiyet.) 

İşte bu ruh, Mustafa Kemal'in ifadesi ile,  “belki birbirinden ayrı ve hariç olmayıp halk namı altında bulunan umum milleti müşterek ve müttefik  surette” zafere ulaştırır. bu ifadede Türk Milleti'nin tarifi de vardır. 
Bu ruh etrafında farklı cemiyetlerin birleşmesi ile kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, son zamanlarda ruhunu ve özünü kaybetmiştir.
Vatan Partisi, tam bağımsızlık ve milli hâkimiyet ruhu etrafında birleşenlerin toplandığı parti olmuştur ve Kürt, Çerkez, Boşnak, Arap diye ayrıştırılmaya çalışılan Türkiye Halkını Türk Milleti olarak yeniden birleştirecektir.

Türk de biziz, Kürt de biziz; biz Türk Milletiyiz
Atatürk’ün şebeke-i azimkârane diye tarif ettiği parti artık Vatan Partisidir. Atatürk’ün 6 Ok’una Vatan Partisi sahip çıkmıştır.
Vatan Partisi Mustafa Kemal’in milli demokratik devrimini tamamlayacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsızlığına kavuşturacak ve milli egemenliği tesis edecektir.
Vatan Partisi bunu yapacak güçtedir. Biz kendimize güveniyoruz.
Sayın Genel başkanım, siz 15 Şubat’ta kadınlarımızı karanlık rejimden ve cehennem zebanilerinin ayaklarının altından kurtaracağımıza dair söz verdiniz.

Türkiye’mizi  şeyhler, dervişler, çelebiler, cemaatler, mensuplar  ülkesi olmaktan kurtaracağınıza dair söz verdiniz.

Atatürk Cumhuriyetini yeniden kuracağımıza dair söz verdiniz.

Maden işçilerine, taşeron olarak çalışan işçilere onları kölelikten kurtaracağınıza dair söz verdiniz.
Köylüyü yani üreticiyi memleketin efendisi yapacağınıza dair söz verdiniz.
Bölünmeye çalışılan Türk Milletini birleştireceğinize dair söz verdiniz.
Milli sanayicimize, milli tüccarımıza üretime katkısı olan bütün yurttaşlarımıza üreten Türkiye’yi kuracağınıza dair söz verdiniz.
Gençlerimize daha aydınlık günler için söz verdiniz. Trakya’dan
Hakkari’nin Cilo dağına kadar tüm çalışanlara ve emekçilere emeğin Türkiye’sini, namusun Türkiye’sini kurmak için söz verdiniz.
Aslında siz sadece söz değil, müjde verdiniz. Siz, kadınlarımıza, işçilerimize, köylümüze, gençlerimize milli sanayicimize, gençlerimize,  Türk Milletine Vatan Partisi’nin müjdesini verdiniz ve Gülümse Türkiye dediniz.
Biz de söz veriyoruz; Kayseri’yi Anadolu’nun üretim merkezi yapacağız.
Söz veriyoruz; 1930lu yıllarda Kayseri’de uçak üretildiğinin bilinci içinde Kayseri sanayini geliştireceğiz.
Kayseri’nin toprağını işleyenlere söz veriyoruz, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için her türlü tedbiri alacağız.
Kayseri’nin esnafına, zanaatkarına söz veriyoruz, artık siftahsız kepenk kapatmayacaksınız. Desteğimiz sizin için olacak.
Kayseri’nin gençlerine söz veriyoruz; daha iyi eğitim, daha iyi barınma imkânları sağlayacağız. Kayseri’yi spor izlenen değil, spor yapılan kent yapacağız. Kayseri’yi sanat şehri yapacağız
Söz veriyoruz, Kayseri’yi üreten, ürettikçe büyüyen, büyüdükçe refaha kavuşan ve refaha kavuştukça mutlu olan bir kent yapacağız.  
Ve diyoruz ki, "Gülümse Kayseri, Gülümse Türkiye, Vatan Partisi iktidara yürüyor."
Sözlerimizi yerine getirmek için kendimize güveniyoruz. Kadrolarımıza güveniyoruz. Milletvekili adaylarımıza güveniyoruz. Kayseri’nin çalışkan ve akıllı halkına güveniyoruz. Vatan Partisi’nin kalbi vatan sevgisi ve hürriyet aşkı ile dolu üyelerine güveniyoruz. Tıbbiyeli Hikmetlerin, Hasan Tahsinlerin, Kubilayların  ruhunu kalbinde taşıyan öcü gençlerimize güveniyoruz. Gördesli Makbulelerin, Erzurumlu Kara Fatmaların, Kastamonulu Şerife Bacıların ruhunu kalplerinde taşıyan öncü kadınlarımıza güveniyoruz. Atasının izinden ayrılmamaya kararlı ve her türlü zorluğu göğüslemeye hazır olan Mustafa Kemalin Askerlerine güveniyoruz. Ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak olan büyük Türk Milletine güveniyoruz. Onun için “Gülümse Türkiye, artık Vatan Partisi var” diyoruz.
Vatan Partisi TBMM’ne girecek Milli Meclisi ve Milli Hükümeti kuracak ve Atatürk’ün dediği gibi,
 
“Millî ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin büyük millet olduğunu, bütün medenî âlem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, atinin yüksek medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır. 
 
Ne mutlu Türküm diyene!”

Hiç yorum yok: