24 Nisan 2015 Cuma

“BÜYÜK FELAKET”

Şu gerçek iyi bilinmelidir:

Tarihteki en büyük katliamları ve büyük felaketleri Türk Milleti yaşamıştır. 1821 1922 yılları arasında, beş milyondan fazla Müslüman, ülkelerinden sürülüp atılmıştır. Beş buçuk milyon Müslüman, kimisi savaşlarda öldürülerek, kimisi  sığıntı durumunda iken açlık ve hastalıktan canını yitirerek, ölmüşlerdir. Bu insanların çok büyük çoğunluğu Türk'tü.

Osmanlı Devleti, Anadolu’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da çok geniş bir alanı kaplıyordu. 1922 yılına geldiğimizde, elimizde doğu Trakya ve Anadolu kaldı. Savaşlardan, katliamlardan kaçan milyonlarca insan Anadolu’ya sığındı.

Mora isyanında, Yunanlılar yüz binin üzerinde Türkü öldürdü. Bunların büyük çoğunluğu savunmasız siviller, çocuklardı. İki Balkan Harbinde ölen Türklerin sayısı ise üç yüz binin üzerindedir. Bu rakamdan daha fazlası ile İstanbul'a, Anadolu’ya sığındı. Açlık, hastalık bu insanların kaderi oldu.

Rus yayılmacılığı hem Balkanlarda hem de Kafkaslarda yüz binlerce insanın ölümüne neden oldu. Kırım Tatarları katledildi, sürüldü. Kafkaslardaki Çerkezler, Abazalar, Balkarlar, Acarlar Rus yayılmacılığının kurbanı oldular. Yüz binlercesi öldü, yüz binlercesi kaçıp kurtuldu. Anadolu Çerkez köyleri ile doludur. Bu köyde yaşayanlar Rus katliamından kaçıp gelenlerin torunlarıdır.

Ermeni ve Rum çetelerinin 1914 yılından itibaren katlettikleri Müslüman sayısı altı yüz bin civarındadır. Erkekleri savaşa gittiği için savunmasız kalan Türk köyleri bu çetelerle basılmış, yüz binlerce insan katledilmiştir. Erzincan, Van katliamları tam bir felakettir. Bir günde binlerce insan öldürülmüştür.

Avrupa’nın ve ABD’nin  emperyalist emelleri için Afrika’da, Asya’da, Orta ve Güney Amerika’da yaptığı mezalim ve katliam insanlık suçu boyutlarındadır. Bu coğrafyalarda insanlara “büyük felaket” yaşatmışlardır, soykırımlar uygulamışlardır.

Avrupa ülkeleri ve ABD, Afrika’da yaşayan siyah derili insanlar hayvan muamelesi yapmış, hayvan avlar gibi avlayıp köle olarak çalıştırmış; mal gibi alıp satmıştır. Afrika’yı sömürge haline getirmiş, yöre halkını aç, yoksul bırakmıştır. Afrika halkının yaşadıklarıdır “büyük felaket”.

ABD emperyalist  emellerini gerçekleştirmek için Endonezya’da, Vietnam’da, Kamboçya’da milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur.  Güneydoğu Asya’ya “büyük felaket” yaşatmışlardır.

ABD’nin Güney Amerika’da, Orta Amerika’da yaptığı mezalim, sömürü ve katliamlar da “büyük felaket” boyutundadır. Şili’de, Paraguay’da Nikaragua’da Haiti’de yapılan katliamların boyutu, tahmin edilenlerden de fazladır. Yüz binlerce insan ölmüştür. Hem katliam yapmışlar, hem de sömürmüşler.

Çok fazla geçmişe gitmeye gerek yok, ABD ve müttefikleri kendi çıkarları için Irak’ta bir milyondan, Suriye’de de üç yüz binden fazla insanın ölümüne neden oldular.  Milyonlarca insan evinden, yurdundan, köyünden uzaklaşmak ve sefil bir hayat yaşamak zorunda kaldı. “Büyük felaket” budur işte.

ABD’nin, Avrupa’nın ve Rusya’nın bizi soykırım yapmakla, büyük felaketlere yol açmakla suçlamaya hakları yoktur. Tarihte en acımasız katliamları, mezalimleri, tehcirleri bu ülkeler yapmıştır.


Hükümet üyelerinin ve Kılıçdaroğlu’nun bu konuda verdiği beyanatlar ise, Türk Milleti’ni suçlar mahiyettedir. Ermenilerin acılarından söz edip öldürülen milyonlarca Müslümandan söz etmemeleri ve Ermeni ağzı ile konuşup “Büyük katliam” sözünü tekrarlamaları çok yanlıştır. Bu konuda en kararlı ve doğru tutum Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e aittir. Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu dostun, düşmanın yüzüne haykırmaktadır. 

Hiç yorum yok: