28 Nisan 2014 Pazartesi

DİKTATÖRLÜĞE GİDEN YOLLARDAKİ TAŞLARI TEMİZLEMEK!

Başbakan, diktatörlüğe giderken ayağına takılacak taşları teker teker temizliyor. Ermenilere verdiği taziye mesajını bu açıdan değerlendirmek gerekir. 

Mesajı okuyunca,  aklıma Cüneyt Zapsu’nun Recep Tayyip Erdoğan için ABD’de söylediği  “Süpürmeyin, kullanın” sözü geldi. Başbakan, taziye dileyerek, ABD ve AB’nin siyasi çevrelerinden yükselen aleyhindeki söylemlere karşı “ben hala kullanılabilirim” mesajı vermiş oldu.

Kullanılabilirim yani, Ermenilere taviz verebilirim, Kıbrıs’ta Rum isteklerini kabul edebilirim, Güneydoğu’da, daha sonra bağımsız devlete dönüşecek olan, özerk bir yapıya izin verebilirim. Ortadoğu’da ABD projelerinin eş başkanı olmaya devam edebilirim.  Verilen mesaj budur.

Dışarıya bu mesaj verilirken içeride de diktatör olmanın önündeki engeller kaldırılmaya çalışılıyor.

Diktatörlüğe giden yol, demokrasiyi kullanarak iktidar olmaktan geçiyor. RTE iktidar olduğu için medyayı, iş çevrelerini hatta sendikaları kendisine tabi kılabildi. İktidar olduğu için, yargıyı siyasallaştırabildi. İktidar olduğu için TSK’ni, Akademik çevreleri susturabildi.

Önümüzde Başkanlık seçimleri var. RTE bu seçim sonucunda başkan olarak iktidarını güçlendirmek isteyecektir. Seçimi kazanmak onun en büyük hedefidir.

BDP ile işbirliği yapmadan seçilmesinin mümkün olmadığını bildiği için etnik ayırımcılık yapan bu partiye taviz verecektir.
Anayasa değiştirilmeden azınlık ırkçılarının isteklerinin yerine getirilmesi mümkün değildir. Onun için, başkan olduktan sonra da dar bölge seçim sisteminden yararlanarak anayasayı değiştirebilecek milletvekili sayısına erişmeyi planlamaktadır.


RTE’nin tüm hesapları öncelikle Cumhurbaşkanı olmak üzerine kurulmuştur. Son seçimlerde, hırsızlığın, arsızlığın, bölücülüğün, hainliğin halk tarafından desteklendiğini görünce doğrusu başkanlık seçimi sonucundan da endişe etmeğe başladık. 

Umarım RTE’nin planları bu seçim ile bozulur; aksi takdirde Türkiye çok daha karanlık günlere sürüklenir.

Hiç yorum yok: