1 Nisan 2014 Salı

BU SEÇİMİ SADECE BÖLÜCÜLER KAZANDI

12 yıldır iktidarda olan AKP’nin Türkiye’yi getirdiği nokta içler acısı olmasına rağmen % 44 oy alabilmiştir. İçler acısı diyorum çünkü bu 12 yıl sonunda görünen manzara şudur:

Devleti yönetme anlayışı demokrasiden çok uzaklaştı. Kuvvetler ayrılığı prensibi yok oldu. Yasama, yürütme ve yargı tek elde toplandı. Hukuk alt üst oldu. Kurulan kumpaslarla, yalancı kanıt ve tanıklarla yurtsever aydın ve askerler hapse atıldı. TSK tavsiye sürecine doğru sürüklendi.

Temel hak ve özgürlükler kısıtlandı. Medya ya baskı altına alınarak veya satın alınarak iktidarın sözcüsü durumuna getirildi. Yetmedi, internet aracılığı ile yapılan haberleşmelere de kısıtlama getirildi.

Sanayi ve hizmet sektörü yabancıların eline geçti. Cumhuriyet’in eserleri satıldı. İstihdam oranı % 44.3 ile OECD sıralamasında en alt düzeye indi. Yoksulluk sınırı altına yaşayanlar % 17 seviyesine geldi. Yani milyonlarca insan yoksulluğa mahkûm oldu. Her 4 çocuktan biri açlık sınırının altında kaldı. Gelir dağılımı bozuldu; ülkeler sıralamasında 131’inciliğe düştük.

Ülkenin sanayi kuruluşları, sigorta şirketleri, bankaları, iletişim firmaları, liman işletmeleri,  tarımı, madenleri, suları ya satıldı ya da satılıktır. Kendi ülkemizde yabancılar için çalışan işçi durumuna düştük.  İhracatımız ithalatımızı karşılayamıyor. Tarım ürünleri ithalatına bir yılda 10 milyar dolar ödedik. Sürekli Cari işlem açığı veriyoruz, mecburen borçlanıyoruz. Sürekli faiz ödüyoruz: bir yılda 50 milyar dolar.

Sağlık alanında tedavi hizmetlerinin özelleştirilmesi dışında bir şey yapılmadı. Bebek ölümlerinde OECD ülkeleri arasında birinci sırada kaldı. Çocuk sağlığında 97’inciyiz. Beslenmede dünya ülkeleri arsında 53’üncüyüz.

İnsani gelişmede 83’üncüyüz. İnsan haklarında 78’inciyiz. Can güvenliğinde 65’inciyiz. Demokraside 89’uncuyuz. Basın özgürlüğünde 106’ıncıyız. Cinsiyet eşit(siz)liğinde 122. Sıradayız.

Yanlış dış politikaları sonucu ülkemizin çıkarları korunamadı. Etrafımızdaki ülkelerin hemen hepsi ile düşman olundu.

12 yıl önce bitmek üzere olan terör, verilen tavizler sonunda zirve yaptı. Yönetim, terörü teröristlerin isteklerini kabul ederek durdurmaya çalıştı. İstekler şimdilik demokratik özerkliğe kadar geldi, bunu bağımsızlığın takip edeceği belli oldu. Ülke bölünme noktasına gelmiş oldu.

Türklük ve Türk milliyeti ayaklar altına alındı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve sonsuzluğa kadar yol göstericimiz olması gereken Atatürk’e ayyaş denildi. Cumhuriyetin kazanımları ve temelleri sarsıldı.

Hükümet üyelerinin, başbakanın ve onların yakınlarının hırsızlık yaptığı, rüşvet yediği, haksız kazanç elde ettiğinin kanıtları ortaya çıktı.

Bu tablo dikkate alındığında AKP’nin büyük oy kaybına uğrayacağı sanıldı ama olmadı. Halkımızın nerde ise yarısı bütün bu olumsuzluklardan memnun olduğunu verdiği oylarla belli etti. Bu seçimlerin galibi olarak AKP ilan edildi.

Bana kalırsa, bu seçimleri AKP’ye oy veren vatandaşlarımız dâhil tüm ulusumuz kaybetti. Kazanan ise sadece bölücüler oldu.


Hiç yorum yok: