2 Nisan 2014 Çarşamba

ALGI YÖNETİMİ

2014 seçimlerinde büyük bir algı yönetimi yaşadık. Kamuoyu özellikle de iktidara muhalif olan kesimler AKP oylarında büyük bir düşüş olacağı beklentisi içine sokuldu. Seçim sonrasında, ilk saatlerde, AA ajansı kullanılarak AKP oyları gerçek rakamın üzerinde duyuruldu. Düşüş bekleyenlerde hayal kırıklığı yaratıldı. 
Daha sonra da yandaş medya ve yazarlar Tayyip’in zafer kazandığını ilan ederek toplumda yanlış algı oluşturdular.

Bu izlenim verildi ama bu seçimde çok oy alan dört partinin oy oranları 2011 seçim sonuçları ile karşılaştırılmadan Tayyip’in zafer kazanıp kazanmadığına karar vermek hata olur.

2011 rakamları (yüzde olarak):

AKP: 49.9
CHP: 25.9
MHP: 13.1
BDP (bağımsızlar): 6.6

2014 rakamları:

AKP: 44.1
CHP: 28.6
MHP: 15.9
BDP+HDP: 6.5

Bu rakamlardan anlaşıldığı gibi AKP oy oranında 5.4’lük bir düşüş söz konusudur. Bu partinin 2 milyondan daha fazla bir oy kaybı olmuştur. CHP oylarını artırmış, MHP ve BDP de ise kayda değer bir değişiklik olmamıştır.

AKP düşüşe geçmiştir, bizim üzüldüğümüz nokta ülkenin içinde bulunduğu içler acısı duruma göre AKP'nin oylarındaki azalmanın az olmasıdır. 

Bu azalmanın hızlanarak devam etmesi ise, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmak isteyen, bağımsızlıktan, kardeşlikten, özgürlükten, bilimden, refahın eşit dağılımından, hukukun üstünlüğünden; milli, demokratik, laik, hukuk devletinden ve Türk Milletinin diğer çağdaş toplumlardan daha ileri olmasından yana olan yurtseverlerin çabasına bağlıdır. 

O halde, moral kaybı göstermeden çalışmaya devam etmek gerekir.

Parolamız: Durmak yok, mücadeleye devam.


Rehberimiz: Mustafa Kemal Atatürk

Hiç yorum yok: