19 Aralık 2018 Çarşamba


CUMHURİYET VE HULUSİ AKAR


CHP grup başkan vekili Özgür Özel ile MSB Hulusi Akar’ın TBMM’ndeki tartışmalarından sonra medyada ve sosyal medyada Hulusi Akar aleyhine adeta planlı biçimde bir kampanya başladı.

Suçlamaların en ağırı ise onun cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle işbirliği yapıyor olması. Bunu okuyunca artık bukadar da olmaz dedim.

Cumhuriyeti kim veya kimler yıkmak istiyor? Önce bu soruya cevap vermek lazım ki, Sayın Hulusi Akar onlarla işbirliği yapıyor mu, anlayalım.

Her milli devlet gibi Türkye Cumhuriyeti’nde de 3 temel husus vardır:

1.      Millet,
2.      Vatan,
3.      Hükümranlık,

Türk milleti Hakkariden Edirne’ye kadar bu toprakları şehit kanları ile suluyarak vatan kılmıştır. Bu topraklarda hükümranlık da Türk milletine aittir.

Türkiye Cumhuriyeti,  Atatürk’ün ifadesi ile, “millî hâkimiyete dayanan, kayıtsız, şartsız bağımsız yeni bir Türk Devleti’dir”

Kimler milli birliğimizi bozmak istiyorsa, kimler vatan topraklarımızı bizden koparıp, üzerinde başka bir devlet kurmak istiyorsa, kimler bu toprakların tamamında veya bir kısmında Türk milletinin hükümranlığına son vermek istiyosa Türkiye Cumhuriyeti’ni onlar yıkmak istiyordur. Temel tehdit ve tehlike de bunlar geliyordur.

Cumhuriyeti korumak isteyenler bu tehdit ve tehlikelere karşı durmak zorundadır.

VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ

Vatan olmadan cumhuriyet olmaz; “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”.  Cumhuriyeti korumak vatanı savunmakla başlar.

Vatan bütünlüğümüz saldırı altındadır. “BOP”, bu saldırının adıdır.

Güneydoğumuz bizden koparıp kurulmak istenen kukla devlete verilmek isteniyor. Amerika bu nedenle Türkiye’ye saldırıyor: PKK olup saldırıyor, FETÖ olup saldırıyor.

Amerika, vekalet savaşları ile yetinmeyeceğinin sinyallerii veriyor. Çevremizde askeri yığınağını artırıyor. Karadan ve denizden etrafımızı sarmaya çalışıyor. Suriye ve Irak’da Amerikan askeri üsleri kuruluyor, Doğu Akdeniz’de Amerika, İsrail ve Yunanistan, Güney Kıbrıs muhripleri namlularını Türkiye’ye çevirmiş vaziyette tatbikatlar yapıyor.

MİLLETİN BİRLİĞİ

Cumhuriyeti korumak milli birliğimizi korumaktan geçer. Tarif açık ve net; “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” demiş Atatürk.

Cumhuriyet düşmanları yıllardır milletimizi etnik farklılıklar, mezhep ayrılıkları temelinde bölmeye çalışıyor.  Liberalerden, yalancı solculardan, dincilerden ve sözde Atatürkçülerden oluşan bir koru sürekli “etnik kimlik” ve “mezhep” şarkıları söylüyor. Amaç belli, milleti bölmek, Cumhuriyet’i yıkmak.

TEHDİTİN KAYNAĞI

Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehdit Amerika ve İsrail’in başını çektiği Batı emperyalizmidir. Onların içimizde besleyip büyüttüğü hainler ise PKK’dır, FETÖ’dür. HDP de PKK’nın siyasal parti hüviyetine bürünmüş bir parçasıdır.

TSK, polislerimiz, yargımız bu hainlerle büyük bir mücadele içerisindedir. Mehmetçiklerimizi bu hainler şehit etmektedir. Vatanımızı bunlar bölmek istemektedir. Milli birliğimizi bunlar bozmaktadır. Cumhuriyeti korumak isteyenler bu hainlerle mücadele etmelidir.

Bu hainlerle işbirliği yapanlar, onları hapishanelerde ziyaret edenler, bunların hapislerden çıkması için yürüyüş yapanlar, kamudan uzaklaştırılanların tekrar işine dönmesi için çaba harcayanlar, Yerel Özerklik Şartı'ndaki çekinceleri kaldıracağız diyenler,  etnik kimliklere eşitlik isteyenler, ana dilde eğitimi savunanlar, açılım sürecine yeniden dönmek isteyenler, HDP’yi meclsi sokmaya çalışanlar, Amerika’nın aleyhine tek bir söz etmeyenler, şimdilerde Türk Ordusu'nun başındaki Hulusi Akar'a saldırıyor.

Bu saldırının Sayın İlker Başbuğ’u ve diğer yurtsever komutanları hapislere atmak ile pek fazla bir farkı yok.

EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ: TÜRK ORDUSU

Vatanımızın, milli birliğimizin, egemenliğimizin en büyük güvencesi ve koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetleridir.

Ordumuz, Diğer güvenlik güçlerimiz ile birlikte, 24 Temmuz 2014’den sonra PKK’yı hendekle gömdü, kentleri, kırları, dağları hainlerden temizledi. Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı harekatları ile İran’dan başlayıp, Akdenize kadar uzanacak olan “İkinci İsrail” koridorunun oluşmasını önledi. 15 Temmuz gecesi Amerika’ya karşı savaştı ve hainlere gerekli dersi verdi.

Bütün bunlar olurken ordumuzun başında Sayın Hulusi Akar vardı.

Ordumuza laf etme cesaretini bulamayanlar onun komutanlarına saldırıyor; dün İsmail Metin Temel bugün Hulusi Akar.

Sayın Hulusi Akar’I gerçek bilgilere dayanarak ve vatanseverlik duyguları içinde eleştirebilisiniz ama onu Cumhuriyet’i yıkmak isteyenlerle işbirliği içinde göstemek son derece de yanlıştır ve hainlere hizmet etmek anlamını taşır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak isteyenleöncellikle Amerika’ya ve onun bölgemizdeki projelerine ve bu projelere hizmat edenlere karşı çıkmakla olur. Bunu yapamayanlar Cumhuriyet’i koruyorum diyemez.

Hiç yorum yok: