20 Aralık 2018 Perşembe


AMERİKA YENİLDİ

Lamı cimi yok, Amerika yenildi ve çekip gidiyor. Uğruna yüz binlerce canın kurban edildiği BOP gerçekleşmeden bitti.

Amerika geldi, katletti, zulmetti, yıktı, yaktı; şimdi de yenilgiyi kabul etti; gidiyor.

Yazık oldu;  ölen, evinden yurdundan sürülen, insanlara, annesiz babasız kalan çocuklara, cinsel tacize uğrayan, alınıp satılan kadınlara yazık oldu. Onlar emperyalizmin kurbanları olarak anılacak.

Arakasından gitme diye ağlayanlar var: KNK Amerika’ya yalvarıyor: “Koalisyon güçleri, bölgeden çıkmamalıdırlar. ABD hükümeti, kararını gözden geçirmeli ve geri çekilme kararını iptal etmelidir” diye bildiriler yayınlıyor. Empeyalizme yandaşlık ve uşaklık edenin sonu budur işte.  

Amerika’ya bel bağlayanların, onun yenilmezliğine inanların, iktidara gelmek için Amerikan projelerine piyon olanların bir kısmı da “Yok canım, Amerika gitmez, bu bir taktiktir”, veya “Aslında gitmiyor, gidiyor gibi yapıyor” diye yorumlar yapıp kendilerini ve birbirlerini teselli etmeye çalışıyor.

Oysa Amerika yenildi ve gidiyor. Net ve açık.

Tükiye, Irak, Suriye, İran, Yemen ve Rusya’nın silahlı mücadelesi ve ortak bir cephede buluşması bu başarıyı sağladı.  ZaferTürkiyenin oldu, zafer Batı Asya ülkelerinin oldu.

Beyaz Saray güvenlik danışma Rice,  "Orta Doğu'yu Dönüştürmek" başlıklı bir yazısında, Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar Orta Doğu'da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye'nin de bunların içinde olduğunu yazmıştı.  

En önemli hedef ülke Türkiye idi. Türkiye’yi parçalamk istediler. Onun için PKK’yı, FETÖ’yü üstümüze saldılar. İstediklerini iktidara taşıdılar, siyasi parti yönetcilerini kaset komploları ile değiştirdiler, komutanlarımızı, yurtsever aydınlarımızı hapislere attılar, darbe yapıp, Türkiye’yi işgal etmeye kalktılar, partileri böldüler, PKK’yı meclise soktular, kendilerine evet diyecekleri iktidara taşımak istediler ama Türk milletine güçleri yetmedi.

Türkiye’de artık herkes aklını başına almalıdır. Amerikan projeleri ile iktidar olma ihtimali kalmamıştır.

Konu kapanmış değildi; yapılacak işler var. Öncelikle, bir Amerikan projesi olan HDP kapatılmalıdır. Bu Türkiyenin daha güzel günler görmesi için şarttır. Hukuk da bunu gerektir. Diğer partiler de artık HDP ile kol kola girmekten vazgeçmelidir.

Türkiye, bölgedeki Amerikan artığı teröristleri temizlemek mecburiyetindedir. Bunun için ve bölgenin yeniden imarı için Suriye ile işbirliği şarttır. AKP yöneticileri bu konudaki inatlarını bir kenara bırakmalıdır. Erdoğan yönetiminin Türkiye’nin geleceği ile oynamaya hakkı yoktur.

Amerika’nın dünyanın efendisi olma hayalleri suya düştmüştür. Atlantik ittifakı çöküyor ve Avrasya birliği yükseliyor. Yeni bir dünya kuruluyor ve Türkiye de bu yeni dünyada yerini alıyor. Hiç kimse akıntıya kürek çekme hevesine kapılmasın.


Hiç yorum yok: