16 Temmuz 2018 Pazartesi


15 TEMMUZ’U DOĞRU OKUMAK

Söylenen sözlerden, verilen beyanatlardan anladığımıza göre gerek iktidar ve gerekse ana muhalefet 15 Temmuz’u tam olarak anlayamamışlar ya da anlamışlar ama halka doğruyu söylemede zorlanıyorlar.

Şunu net ve kısaca ifade edelim; 15 Temmuz Amerika’nın Türkiye’yi işgal teşebbüsüdür. Kullandığı araç FETÖ denilen silahlı terör örgütüdür. Bu işgali önleyen ise ordu-millet beraberliğidir.

FETÖ cemaat filan değildir, tam anlamıyla terör örgütüdür. Bu örgütü Fethullah yönetmez, Amerika, CIA yönetir.

YANLIŞ VE EKSİK DEĞERLENDİRMELER

Şimdi şu gazete haberini okuyalım:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'na katıldı. "Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline" diyen Erdoğan, 'Son FETÖ'cü hain hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattık. Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyacak hiçbir güç yoktur." dedi.

Bu ifadelerde Amerika yok. Amerika olmayınca 15 Temmuz’un gerçek özelliği de yok oluyor.

İktidara göre bu kalkışma milli iradeye bir saldırıdır.  Bize göre ise doğrusu şudur: Türk ordusu kıyafetleri içerisindeki Amerikan askerleri vatanımıza saldırmış ve milli irade şahlanarak bu saldırıyı bertaraf etmiştir. Subaylarımız, astsubaylarımız, askerlerimiz, polislerimiz ve kadını ve erkeği ile halkımız Amerika’ya iyi bir ders vermiştir.

Ana muhalefet liderine ve sözcülerine göre is bu kontrollü bir darbe girişimi imiş. Hatta bu kalkışmanın Erdoğan’ın yazıp, yönettiği bir senaryo olduğunu söyleyenler bile var. Bu değerlendirmelerde FETÖ ve arkasındaki Amerika gizleniyor.

İktidar ve muhalefet Amerika’yı adeta koruma altına almışlar. Milletimizden Amerikan’ın nasıl bir düşman olduğunu saklamaya çalışıyorlar.

GERÇEĞİ SÖYLEYEN LİDER: PERİNÇEK

Gerçeği söyleyen politikacılar da var. Vatan Partisi Genel Başkanı sayın Perinçek daha o gece, saat 23:10’da Ulusal kanaldan şu açıklamayı yapmış ve milletimizi, ordumuzu uyarmıştı.

“Bu Amerikancı bir kalkışmadır. Komuta kademesi ve TSK, Türk Milletiyle birlikte bu kalkışmayı ezecektir, bozguna uğratacaktır."

Teşhis de doğru, tahmin de doğru. Milletimiz ordusu ve polisi ile birlikte Amerika’yı bozguna uğrattı.

Sayın Perinçek’in bu olaydan 2 yıl sonra Ulusal Kanal’da yaptığı şu değerlendirme de çok önemli:

“Ordumuzu ve partimizi hapislere atan, senelerdir "Bir cemaat değil, bir terör örgütüdür" dediğimiz FETÖ'nün gerçek yüzünü 15Temmuz Amerikancı darbe girişiminde gördük. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi "Türkiye, şeyhler, dervişler, mensuplar ülkesi olamaz.

Polisimiz ve şanlı ordumuz FETÖ'yle mücadele ediyor. Ancak, bir daha FETÖ'ler oluşmasın diye aynı zamanda ideolojik zeminde de mücadele edip, Atatürkçü, irfanı hür, vicdanı hür vatandaşlar yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi Ortaçağ kalıntısı tarikatların eline bırakmayacağız.

Ülkemiz, tarihsel birikimiyle, bir daha dönmemek üzere Atlantik'ten kopup, yönünü Avrasya'ya çeviriyor. Türk Milleti'nin desteğiyle Türk Ordusu'nun Amerikancı darbeyi yenmesi burada kırılma noktasıdır. Bu bilinçle Ömer Halisdemir ve tüm 15Temmuz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

Gerçek devlet adamı topluma gerçekleri söyleyen kişidir. Perinçek, bu değerlendirmelerle gerçek bir devlet adamı olduğunu bir kere daha göstermiştir.

Hiç yorum yok: