26 Mayıs 2018 Cumartesi


YENİ BOP EŞ BAŞKANI: KILIÇDAROĞLU

CHP seçim Bildirgesi’ni Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile açıkladı. Bu bildirge ile CHP kendisini muhalefete mahkûm etti.

Bu bildirge, eminim en çok Sayın Erdoğan’ı sevindirmiştir. Erdoğan ve AKP, yıllardır ülkeyi çok kötü yönetiyor ama iktidarlarını sürdürebiliyor. Sebebi CHP’nin yanlışlıkları ve milletin eğilimlerini dikkate almadan yürüttükleri politikalardır.

Haziran seçimleri sonucu oyu azalan Erdoğan, açılımdan ve BOP eş başkanlığından vazgeçti. TSK ve emniyet güçlerimiz PKK’ya karşı çok ciddi bir mücadele başlattı. BOP eş başkanlığı boşalmış oldu. Anlaşılan o ki, Sayın Kılıçdaroğlu bu boşluğu doldurmak istiyor ve bildirge ile bazı yerler mesaj gönderiyor.

CHP’NİN TERÖRE BAKIŞI HDP İLE AYNI!

Terör sorununa bakış açısının HDP/PKK ile bir farkı yok.

Bu bildiriyi PKK yazsaydı o da “Yerel Yönetim Özerklik Şartını” uygulamaya sokacağız derdi.

Bu bildiriyi PKK yazsaydı, anadilde eğitimi başlatacağız derdi.

Bu bildiriyi PKK yazsaydı, “Kürt sorununu” eşit yurttaşlık temelinde çözeceğiz derdi.

Bu üç hususu yan yana getirin, ortaya federasyon çıkar. Federasyondan sonra ne olacağı da belli!

“EŞİT YURTTAŞLIK”

Geçenlerde HDP’nin ihanet kokan kongresi Ankara’da yapıldı. Orada bir pankart vardı. Pankartın bir yanında Apo’nun fotoğrafı, diğer yanda ise şu ibare vardı:

“Eşit yurttaşlık, Ortak Vatan”

Bu bildirge ile HDP ve CHP ayı potaya girmiş oldu.

Anayasamızın 1. Maddesi’nde zaten eşitlik ilkesi var; istenen nedir?

“Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz…”

Anayasamızda bu madde varken CHP ve HDP nasıl bir eşit yurttaşlık istiyor? Cevabı basit: burada istenen fertlerin eşitliği değil, etnik toplulukların eşitliği.

Doğu ve Güneydoğu’da bir Kürt devleti, geri kalan kısımda da Türk devleti olacak; Türkiye devleti de bu iki devletten oluşan federatif bir yapıya dönüşecek. Böylece “Kürt Sorunu” çözülecek!

KÜRT SORUNU YOK VATAN SORUNU VAR

Siyasi bir hedef olmadan terör olmaz. PKK terörünün hedefi, adına Kürdistan denilen ikinci İsrail devletinin kurulmasıdır. Amerika ve İsrail, bu amaçla Batı Asya’da PKK ve diğer terör örgütlerini kullanıyor.  Etnik ayrıştırmalar bunun için yapılıyor.

Amerika bizden Güneydoğumuzu istiyor. PKK bunun için var. 40 bin insan bunun için öldü.

Kılçdaroğlu’na göre bu terörün çözümü mecliste imiş. Yani TBMM öyle bir kanun çıkaracak, öyle bir düzenleme yapacak ki terör filan kalmayacak.

Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenler şunu bilmeli: Bir devlet veya bir örgüt, vatan toprağımızı bizden koparmak için bombalarla, silahlarla saldırıyorsa, çözüm yeri meclis değil, cephededir. Biz bu toprakları silahla vatan kıldık, korumak için de silah kullanırız.

YOK BİRBİRLERİNDEN FARKLARI

CHP “eşit yurttaşlık”, AKP ise “eşit vatandaşlık” diyor. Yok aslında birbirlerinden farkları. Birisi kendisine “dindar”, diyor, diğeri de “Atatürkçü” diyor.

Elbette eşitlik gerek ama “eşit yurttaşlık” değil, etnik toplulukların eşitliği değil; tek tek fertlerin eşitliği ki o da zaten anayasamızda garanti altına alınmış durumda.

Hiç yorum yok: