2 Mayıs 2018 Çarşamba


SEÇİM İTTİFAKLARI VE GERÇEKLER

Bizim oralarda kendisini olduğunda daha büyük görüp, kimseleri beğenmeyenlere “Ne oldum delisi olmuş” derler. Bunun tıptaki karşılığı “Ego şişmesi” oluyor. Ben bu durumda olanlar benlik zehirlenmesine uğramış diyorum.

Etrafımızda böyle insanlar çoktur. Benlik zehirlenmesine uğradıkları için sağlıklı kararlar vermede ve ortamı ve şartları değerlendirmede hatalar yaparlar. Dünyanın merkezinde kendileri var sanırlar.

Akşener’in hali, kimse kusura bakmasın ama, böyle bir şey. Medyanın ve etrafındakilerin şişirmesiyle cumhurbaşkanlığını çantada keklik görüyor. Sayın Perinçek’in Kılıçdaroğlu başkan adayımız olsun, bizler de başkan yardımcısı oluruz, seçime böyle girelim teklifini “Hayır, ben muhakkak ikinci tura kalacağım ve cumhurbaşkanı olacağım” düşüncesi ile kabul etmemiş. Etrafındakilerden öğrendiğim bu…

Hal böyle olunca aklıma bu “benlik zehirlenmesi” geldi.

Akşener’in bu kararı onu ve partisini HDP’yi desteklemek mecburiyetinde bırakabilir. İkinci tura CHP’nin adayının kalması Akşener’in ikinci tura kalma ihtimalinden daha yüksek. Bu durumda HDP, CHP’nin adayı destekleyecektir. Akşener de “İkinci turda CHP’nin adayını şartız, şurtsuz desteklerim” sözü gereği HDP ile birlikte CHP’nin adayını desteklemek zorunda kalacaktır. Ben milliyetçiğim, ben Türkçüğüm, ben Turancıyım deyip de Akşener’i destekleyenler bakalım “tıpış tıpış” gidip CHP’nin adayına oy verecekler mi? Bu tablo Akşener’in siyasi hayatını bitirebilir.

"0 BARAJ İTTİFAKI"

Perinçek’in “Milliyetçi, Halkçı” ittifak önerisi bu şekilde kabul görmezken gazetelere yeni bir haber düştü; haber şöyle:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı telefonla arayıp “Biz CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile anlaştık. Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik”

Öğrendiğimize göre, gerekçe de gösterilmemiş. Onlar gerekçe göstermemiş ama biz bu dışlamanın nedenini tahmin edebiliyoruz.

Perinçek ve Vatan Partisi diğer partilere üç konuda hassas olduğunu bildirmiş:

1.       Türkiye Amerika ve İsrail ve onun piyonları olan PKK ve diğer terör örgütlerine karşı bir vatan savaşı veriyor. Bu savaşta HDP karşı taraftadır. Olası bir ittifakta HDP varsa Vatan Partisi bu oluşumda yer almaz.
2.       Türkiye’de Özal’dan bu yana adına liberal ekonomi denilen ve Türkiye’yi borç batağına gömen bir ekonomik model uyguluyor. Bu model iflas etmiştir. Türkiye’nin üretim ekonomisine geçmesi ve Batı’dan bağımsız bir iktisadi sistem uygulaması gerekir.
3.       Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyada dünyanın merkezi Atlantik’ten Avrasya’ya kayıyor. Atlantik sitemi Türkiye’yi bölmeye kalktı, işgal etmek için darbe planladı, yıllardır ekonomik olarak sömürüyor. Türkiye Atlantik sitemi içinde kalamaz. En kısa zamanda Avrasya’da onurlu yerini almalıdır. Diğer Türk Cumhuriyetleri ve nüfusunun büyük kısmı Türk olan İran da bu sistem içerisindedir.

Amerikan etkisinden kurtulamayan partiler elbette bu görüşleri savunan bir parti ile işbirliği içine girmezler.

ATLANTİK İTTİFAKI KURULDU

CHP de İYİP de Atlantik sisteminin partileridir. Belki itiraz edenler olabilir. Buyurun okuyun bakalım, İYİP programının Dış Politika bölümünde NATO ile ilgili neler yazıyor.

“Türkiye, İkinci Dünya savaşından sonra kurulan dünya düzeni içinde Batı kurumları içinde yer almıştır. Ülkemizin savunma politikası da Batı güvenlik sistemine entegre edilmiştir. Savunma politikasında en üst şemsiye olarak NATO bulunmaktadır. NATO bir siyasi yapılanma olup üyelerinin müşterek savunma ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Türkiye’nin NATO şemsiyesinde olması milli politikalar ve stratejiler uygulamasına engel olmadığı gibi İttifak üyeliğimiz diğer ittifak ve mekanizmalardaki ülkelerle kendi milli çıkar ve ulusal güvenliğimizin gereği olarak kurulacak ilişkilere ve iş birliği çabalarına da aykırı değildir.”

Programında NATO’ya dolayısıyla Amerika’ya bu derece bağlı bir partinin Amerika’nın Türkiye’yi bölme ve sömürme politikalarına şiddetle karşı çıkan ve NATO’dan ayrılmamızı öneren bir parti ile ittifak yapması elbette beklenemezdi.

Amerika sevdalıları Vatan Partisi’ni dışlamaya çalışmışlardır. Hadise bundan ibarettir.

AKP de CHP de İYİP de sistemin partileridir. Sistem çöktükçe bunlar da çökecektir.

Hiç yorum yok: