10 Mayıs 2018 Perşembe


CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE KRİTERLER

Cumhurbaşkanı adayları belli oldu. Kamuoyu bu konuda bilgilendirildiği için isimlerini yazmaya gerek yok. Aralarından seçim yaparken hangi kriterlere bakmak gerekiyor, önemli olan şimdi bu…

Öncelikle şunun bilinmesi ve iyi değerlendirmesi lazım. Anayasa değişti, cumhurbaşkanı artık hükümetin başkanı olacak ve bakanlar kurulunu da o belirleyecek. Hükümet de cumhurbaşkanının mensup olduğu partinin programı ve başkanın   fikirleri doğrultusunda görev yapacak, kararlar alacak. Başkana oy verirken aynı zamanda bir programa da oy vermiş olacaksınız.

Artık tarafsız cumhurbaşkanlığı dönemi kapandı. Bazı adayların ben tarafsız cumhurbaşkanı olacağım demesinin de hiçbir anlamı yok. Tarafsız olacak da biraz kendi partisinin, biraz filan partinin, biraz da şu partinin programı ile mi ülkeyi yönetecek? Elbette hayır. Basbayağı taraflı bir başkan olacak.

YANLIŞ KRİTERLERE DİKKAT

Adaylar arasından seçim yaparken çok yanlış değerlendirmeler yapıldığına tanık oluyoruz. Nedir o yanlışlar:

“Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin. Onun için ben en fazla oy alacak adaya oy vereceğim.” Bu sizin değil, anket şirketlerinin seçimi olur. Verdiğiniz oylarla bu şirketleri desteklemiş olursunuz ama ülkenin sorunlarını çözebilecek bir adaya destek vermiş olmayabilirsiniz.

“Ben eski cumhurbaşkanına oy vereceğim, istikrar bozulsun istemiyorum.” Bu da yanlış, ülkede istikrar yok ki bozulsun. Farklı düşünüyorsanız, siz yandaş ve yalaka medyanın oldukça fazla etkisi altında kalmışsınız demektir. Ülkeyi bu istikrarsız ortama taşıyanlara, ülkeyi sorunlara boğanlara oy verilir mi?

“Ben kadın adaya oy vereceğim, erkeler ülkeyi iyi yönetemiyor. Bir de kadın başkan olsun”. Bu da çok büyük hata! Gelen başkan bize annelik, bacılık yapmayacak; ülkeyi yönetecek. Üstelik mensup olduğu partinin programına uygun olarak yönetecek. Bu program ülkeyi esenliğe çıkaramayacaksa, başkan erkek olsa ne olur, kadın olsa ne olur. Adayın cinsiyetine değil, uygulayacağı programa ve bu programı uygulamak için gerekli donanıma ve kararlılığa sahip mi, ona bakmak lazım.

“Adam çok dindar, namazını ihmal etmiyor, orucunu tutuyor, ağzından Allah sözcüğü eksik olmuyor. Karısını da başı örtük.” İnsanlar yıllardır bu şekilde aldatıldı. Kendisini dindar gösterip milyonlarca insanın hakkını yiyenlerden bu ülkeye hayır gelmez. Adayın kıldığı namaza değil, kişiliğine, bilgisine ve vadettiği icraatlara bakmak lazım.

DOĞRU KRİTERLER

En doğru kriter şu:

Aday Türkiye’nin sorunlarını, karşı karşıya bulunduğu tehdit ve tehlikeleri bilecek. Bu sorunları çözecek ve tehditleri boşa çıkaracak bir programa sahip olacak. Bu da yetmez, bu programı uygulayabilecek birikime, donanıma, bilgiye ve kararlılığa sahip olacak. Başkan, ülkeyi tek başına yönetemeyeceğine göre beraberindeki kadro da kendisi gibi olacak.

Türkiye’nin iki konuda çözüme gitmesi gerekir: Birincisi, vatan bütünlüğünün korunması ve ülkede huzur ve güven ortamının sağlanması; ikincisi ise, borç batağına batmış ülke ekonomisini bu bataklıktan kurtararak üreten bir Türkiye’nin oluşturulması.

Bu sorunların ana kaynağı ise, Amerika ve İsrail’in başını çektiği emperyalist güçlerin Batı Asya’daki milli devletleri parçalamak, istikrarsızlaştırmak ve sömürmek arzusu ve projeleri.

Amerika bu amaçla PKK oldu, YPG oldu Türkiye’ye saldırdı, FETÖ oldu saldırdı, IŞİD oldu saldırdı. Liberal ekonomi uygulayın dedi, saldırdı.

Amerika Türkiye içine en büyük tahdit ve tehlike.

ÖNERİLERİM

Amerika’yı tehdit ve tehlike olarak görmeyen adaya oy vermeyin.

Amerika’nın silahlandırdığı ve eğittiği PKK’nın siyasi kanadı HDP ile işbirliği içinde olan partinin adayına oy vermeyin.

Türk milletinin savunmasını NATO’ya emanet edeceklerini programlarına yazan partilerin adayına oy vermeyin.

Amerika’nın kanlı projelerine eş başkanlık yapmış veya yapmaya hazır adaylara oy vermeyin.

Bizi AB kapılarında bekletmeye ve Türkiye’yi Gümrük Birliği içinde tutmaya kararlı partilerin adayına oy vermeyin.

Oyunuzu “Tam Bağımsız Türkiye” vadeden bir adaya oy verin ki, başı dik, özgür ve refah içinde bir fert olarak rahat rahat dolaşabilesiniz.

Hiç yorum yok: