20 Mart 2018 Salı


“ULUSLARARASI ANTİEMPERYALİST GENÇLİK BULUŞMASI”

Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) 17-23 Mart tarihleri arasında Türkiye’de düzenlediği “Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Buluşması” emperyalist saldırganlığa, teröre ve geleceksizliğe karşı olan dünya gençliğinin temsilcilerini bir araya getirdi.

Ve bu gençlik, yeni bir dünyanın kuruluşunun müjdelerini bizlere verdi.

Yeni bir dünya kuruluyor. Emperyalizmin sonu geliyor.  Amerika’nın tüm dünyaya egemen olma hayali de artık suya düştü. Özgür, bağımsız ‘Milli Devletler’ çağı başlıyor.

Bugünleri Atatürk çok önceden görmüş ve geleceğin dünyasını şöyle anlatmıştı:

“... müstemlekecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği çağı hakim olacaktır...”

”…insanlığa müteveccih fikir hareketi er geç muvaffak olacaktır. Bütün mazlum milletler, zalimleri bir gün mahv ve nabût edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir halet-i İçtimaiyeye kavuşacaktır.”

ANTİEMPERYALİST GENÇLER BİR ARADA

Toplantının açılışında, ömrü emperyalizme karşı mücadelelerle geçen ve geçmekte olan ve bu uğurda şerefli bedeller ödeyen Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek gençlere hitap etti ve özetle şöyle dedi:

“Yeni bir dünya kuruluyor. Himalaya Dağları’nın tepesindeki çobanlar duysun. Amazon ormanlarındaki çiftçiler duysun. Okyanus kıyılarındaki balıkçılar duysun yeni bir dünya kuruluyor ve siz devrimci gençler o yeni dünyanın kurucuları olarak burada toplanıyorsunuz. Size güveniyoruz dünyamızı gençleştireceksiniz.

Amerikan emperyalizmi bitti. Amerika’nın kurmak istediği küreselleşme adını verdiği tek kutuplu dünya bitmiştir. Milli devletlerin, halkların, emekçilerin dünyasına doğru gidiyoruz. O dünya sizin ellerinizle gelecek.

Devletler bağımsızlık, emekçi halklar devrim istiyor. İşte 20. yüzyılın başında mazlum denenler, ezilenler artık insanlığın öncüsü olmuştur.

Emperyalizm mahv ve perişan olacak, bireycilik bitecek, toplumculuk kurulacak, kamucu bir dünya kurulacak. Orta Çağ, Eski Orta Çağ gibi yıkılacak tahtları, devrilecek. İnsanlığın özgür halkçı dünyası kurulacak. Çöllerin ötesindeki ırmakların ötesindeki gençlerimize zaferler diliyoruz. Gençler, size zaferler yakışıyor.”

‘ULUSLARIN EGEMENLİĞİ İÇİN...’

Gençler 3 gün süreyle çeşitli toplantılar yapıp güncel sorunları tartıştılar. Bu toplantının sonunda bir de bildirge yayınladılar. PKK-PYD-YPG-IŞİD gibi bölücü terör örgütlerine karşı topyekûn mücadelenin öneminin vurgulandığı bildirgede, şu satırlara yer verildi:

“ABD ve İsrail destekli terör örgütlerine karşı ulusal ve uluslararası düzeyde her türlü mücadeleyi tavizsiz bir şekilde ve terörün kökünü kazıyıncaya kadar sürdüreceğiz. Filistin mücadelesini zafere ulaşıncaya kadar kendi mücadelemiz sayacak ve uluslararası dayanışmayı yükselteceğiz. Ulusların egemenliğe, güvenliğe ve karşılıklı yarara dayanan uluslararası girişimlerin gençlik içinde de temsil edilmesi için ulusal ve uluslararası ölçekte ortak çalışmalar yürüteceğiz. Gençlerin ilgi ve yeteneklerini ülkelerin kalkınma ihtiyaçlarıyla buluşturacak çağdaş, nitelikli ve herkesin erişebildiği bir eğitim sistemi ve istihdam politikasının inşası için ülkelerimizin bağımsız ve halkçı kalkınma rotaları oluşturulmasına yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Dünyanın tüm antiemperyalist gençlerini tek bir çatı altında birleştirip geleceğimizi kendi ellerimize alacağız.”

BİLDİRİYİ İMZALAYANLAR

Filistin-Filistin Halk Cephesi, İran- Barış için Adalet, Rusya-Vatanın Kaplanları, Lübnan-Arap Ulusal Gençliği, Nepal-Nepal Komünist Partisi Birleşik Marksist Leninist, Libya-Libya Gençlik Birliği, Irak-Irak Gençlik Birliği, İran-BESİÇ Hindistan-Devrimci Gençlik Örgütü, Bangladeş-Bangladeş Gençlik Birliği, Arjantin-Herkes için Vatan Partisi, Sırbistan-Avrasya Hareketi, Şili-Öğrenci Hareketi, Pakistan-Anna Ejaz Khan, Mısır-Mısırlı İlerici Gençlik Birliği,  İtalya-İtalya Bağımsız Öğrenci Birliği, İsviçre-İsviçre Komünist Partisi,  Türkiye-Vatan Partisi Öncü Gençlik, Türkiye-Türkiye Gençlik Birliği.

Hiç yorum yok: