12 Şubat 2018 Pazartesi


İHANET ANKARA’YA ULAŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Amerika ve onun güdümündeki PKK/YPG ile savaşıyor. Bu savaşta 11 Mehmetçik şehit olmuş. Aynı gün PKK Türkiye Cumhuriyeti’nin başşehri Ankara’da HDP adı altında toplanmış, Afrin direnişçilerine saygılar, Apo’ya selamlar yolluyor. Rezaletten de öte tam bir ihanet.

Ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkanından, başbakanından, iç işleri bakanından, valisinden bir tepki yok. Yaptıkları sadece PKK’lıarın güvenliğini sağlamak. Güvenliğini sağlıyorlar ki, devlete millete rahat rahat küfretsinler.

İktidardaki AKP böyle de muhalefetteki CHP ve İP (İyi) nasıl?

CHP HDP’YE İYİCE YAKLAŞTI

Öcalan resminin gölgesinde PKK marşı söyleniyor, saygı duruşu yapılıyor, PKK’ya destek mesajları yayınlanıyor. Ve bütün bunlar olurken CHP milletvekilleri Engin Altay, Bülent Tezcan ve Kılıçdaroğlu’nun PM adayı Onur Akın orada. Saygı duruşunu da ihmal etmiyorlar.

Geçenlerde yapılan CHP kurultayında Atatürkçülükten, Kuvayı Milliye’nin devamı olmaktan söz edenler bugün PKK ile yan yana.

Ayıptır be! Bari Atatürkçüyüm demeyin, Kuvayı Milliye’nin devamıyız demeyin.

Atatürk olsaydı 11 şehidin geldiği gün Mehmetçik katilleri Ankara’da böyle bir ihanet kongresi yapabilir miydi?

İYİ PARTİ HDP’Yİ KAPATILSIN DİYEMİYOR

Milliyetçiliği kimseye bırakmayan İP yetkililerinden ise bugüne kadar HDP kapatılsın diye bir tepki duymadık. HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak gördükleri de yok.

Geçenlerde Sayın Akşener’e cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP ile ittifak yapacak mısınız diye soruyorlar; cevap oldukça dikkat çekici.  Eşinin Rizeli olduğunu dolayısıyla Rizelileri iyi tanıdığını Erdoğan’ın bu seçimlerde HDP ile ortaklık yapacağını söylüyor. İddiaya girmeye hazır olduğunu ilave ediyor.

Gerçek bir milliyetçinin bu soruya cevabı şöyle olmalıydı: “İyi Parti asla PKK’nın siyasal uzantısı olan bir parti ile ortak hareket etmez. Bu parti ihanet içindedir ve hemen kapatılması gerekir. Bu konuda savcıları ve hükumeti göreve davet ediyorum.”

Böyle bir cevaptan vazgeçtik, “hayır ortaklık filan yapmayacağız” bile diyemiyor. Erdoğan yapacak diyor ve böylece HDP’yi yasal bir parti olarak gördüğünü ifade etmiş oluyor.

HDP KAPATILMALIDIR DİYEN TEK PARTİ: VATAN PARTİSİ

Vatan Partisi daha önce HDP kapatılsın diye bir kampanya başlatmıştı. Dün kongre rezaletinden sonra Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan bir açıklama yaptı ve Vatan Partisi’nin görüşünü bir kere daha tekrarladı:

“Bugün HDP kongresinde yaşananlar bu parti için başlı başına kapatma sebebidir. Türkiye’deki Siyasi Partiler Kanununa göre Anayasa göre hangi kanuna isterseniz bakın. Hiçbir parti terör örgütü propagandası yapamaz, terör örgütü liderini kendi lideri olarak benimsemez.

Vatan Partisi yıllar öncesinde HDP’nin kapatılmasıyla ilgili gerekli delilleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu yeni delilleri, bugün HDP kongresinde yaşananları da ekleyerek HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açmak zorundadır. Hukukun kanunun gereği budur.

Eğer Ankara’da İçişleri Bakanı ve Vali bu duruma rağmen kongreyi iptal etmedilerse görevlerini tam olarak yapmamışlar demektir.

 Mehmetçiğimizin acısı yüreğimizdeyken, askerimiz can siperane PYD/PKK’ya karşı Afrin’de savaşırken, Afrin’deki teröristlere selam gönderilmesini devlet izleyemez. Büyük bir hata yapılmıştır. Bu hatanın telafisi için HDP’ye derhal kapatma davası açılmalıdır.

HDP bugünkü kongresinde terör örgütüne bağlı olduğunu, terör örgütü liderini lider olarak benimsediğini hem Genel Başkan adayıyla hem de Kongre Divan Başkanının gönderdiği selamlarla, hem de delegelerin attığı teröre destek sloganlarıyla bir kez daha göstermiştir.”

Hiç yorum yok: