14 Şubat 2018 Çarşamba


EŞİT YURTTAŞLIK=FEDERASYON

1984 yılından bu yana bir büyük mücadele veriyoruz. Amerika’nın başını çektiği emperyalist güçler ülkemizi bölsün diye silahlandırdığı, eğittiği, desteklediği PKK isimli terörsit örgütün eylemleri canımız yetti artık. O günden bugüne 40 000 civarında insan hayatını kaybetti. Kentler, köyler viraneye döndü.

İktidarların gaflet içindeki davranışları bu örgütü şımarttı, büyüttü. 24 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye artık savunmayı bıraktı, hücuma geçti. Ordumuz bir vatan savaşı başlattı. Afrin harekâtı da bu savaşın bir parçasıdır. Bu savaşın amacı vatan bütünlüğünün ve milli birliğin sağlanmasıdır.

İTİLAF PARTİLERİ

Her terörist hareketin arakasında bir siyasi amaç vardır. PKK’nın da amacı Türkiye’yi bölmek. Çarenin de bu gerçek dikkate alınarak aranması lazım. Lazım ama CHP ve İYİ Parti çareyi “eşit vatandaşlık” da bulmuşlar.  

İyi Parti bu sorunun adını “Doğu- Güneydoğu” sorunu koymuş. Bu sorunu da şöyle çözeceklermiş:

“Partimizin Doğu Güneydoğu sorununa ilişkin öncelikle tüm ülkede eşit vatandaşlık zeminine oturan sağlam bir demokrasi ve özgürlük ortamını geliştirecektir. Çıkış noktamız demokrasi, bireysel hak ve özgürlük taleplerinin karşılanması, demokrasinin tabana yayılması, ülkenin ve bölgenin ekonomik kalkınmasının sağlanması, bölgeler arası gelişmişlik farkının kapatılması ve refah toplumunun yaratılmasıdır.”

Gelelim CHP’ye: CHP, Cumartesi günü topladığı Parti Meclisi (PM) kararlarını bir bildiriyle açıklamıştı. Bildiride, “Kürt sorunu dâhil bütün toplumsal sorunlarımızı, eşit yurttaşlık temelinde, ulusal bütünlük ve toplumsal uzlaşı ile çözeceğiz” maddesi yer aldı.

Bu da CHP’nin kendi internet sitesinden alınan bir pasaj:

“Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları standartlarını geliştirecek, Kürt sorununun yasal boyutlarını çözecek, tam demokrasi ve eşit vatandaşlık yolunda ciddi ilerleme kaydedilmesini sağlayacak yasal adımların vakit geçirilmeden atılması.”

Geçenlerde HDP’nin ihanet kokan kongresi Ankara’da yapıldı. Orada bir pankart vardı. Pankartın bir yanında Apo’nun fotoğrafı, diğer yanda ise şu ibare vardı:

“Eşit yurttaşlık, Ortak Vatan”

Oldu sana eşit yurttaşlık üzende anlaşan üç parti: CHP, İyi Parti ve HDP.

Birinci Cihan Harbi öncesi İngiltere, Fransa ve Çarlık Rusya’sı da Osmanlı devletini parçalamak için anlaşmışlardı. Bu anlaşmadan dolayı bunlara “İtilaf (anlaşmış) Devletleri” deniyordu.

CHP, İyi Parti ve HDP de eşit yurttaşlık da anlaştıklarına göre bunlara da “İtilaf Partileri” demek gerek.

EŞİT YURTTAŞLIK ZATEN ANAYASADA VAR

Anayasamızda zaten eşitlik ilkesi var.

Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

Anayasa da bu madde varken bu itilaf partileri nasıl bir eşit yurttaşlık istiyorlar?

Biz anlatalım: Doğu ve Güneydoğu’da bir Kürt federasyonu, geri kalan kısımda da Türk federasyonu olacak. Türkiye devleti de bu iki federasyonun eşit katılımı ile yeniden kurulacak.

Anayasa’nın bu maddesi varken bundan başka nasıl bir hukuki düzenleme getirilecek de eşit yurttaşlık sağlanacak? Yukarda anlattığımız gibi.

ÇARE TEŞHİSİ DE İÇERİYOR

İtilaf partilerinin buldukları bu çare de gösteriyor ki, bunlara göre “Kürt sorunu”, “Doğu-Güneydoğu sorunu” dedikleri meselenin kaynağı eşit yurttaşlık olmamasıdır.

Bu teşhiste emperyalizmin Türkiye’yi bölme planı yok. Amerika’nın terör örgütlerini örgütlediği, üzerimiz saldırttığı, batılı güçlerin Sevr’i BOP adı altında hortlatmaya çalıştığı gerçeği yok.

Teşhis yanlış olunca çare de yanlış olur.

HDP’yi anlıyoruz, o zaten Amerika güdümünde bölücü bir parti; peki köklerinin Kuvayı Milliye olduğunu beyan eden CHP’ye ve milliyetçi bir parti olduğunu beyan eden İyi Parti’ye ne demeli?

Bu itilaf (anlaşma) sanırım cumhurbaşkanlığı seçimlerine de yansıyacak. Bu millet yıllardır ülkeyi kötü yöneten AKP’ye de bu tilaf partilerine de mahkum olamaz, olmamalı. Bu bakımdan Vatan Partisi genel Başkanı Doğu Perinçek’in aday olması son derece önelidir.

Hiç yorum yok: