10 Şubat 2018 Cumartesi


ERDOĞAN YÖNETEMİYOR

Türkiye bir vatan savaşı veriyor ama ne yazık ki, Sayın Erdoğan bu savaşı Türkiye’nin hızlı ve az kayıpla kazanmasını sağlayacak bir cumhurbaşkanlığı yapamıyor. Neden böyle diyorum derseniz, cevabını yazmadan önce gazetelerde çıkan şu haberleri ve bilgileri alt alta koyup okuyalım:

“Suriye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütü PYD kampını vurması büyük önem taşıyor. 21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek'e göre, Suriye'nin operasyonu Ankara ile Şam arasında işbirliği kanalı açabilir. Operasyonda Amerika'nın Suriye'ye sert karşılık verdiğini belirten Dilek "Washington, Ankara'ya Fırat'ın doğusuna gelirsen sana da tepkim sert olur mesajı verdi" dedi”
“Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, İran, Rusya ve Türkiye liderlerinin Suriye konusunda yeniden bir zirve düzenleme olasılığına işaret etti.”

“ABD’nin demokratik Suriye güçleri kılıfıyla koruduğu bu PKK karargahının vurulmasının ardından bu kez ABD uçakları Suriye ordusuna saldırdı. Rusya bu gelişmeyi, ABD’nin meşru bir ülkeye karşı açık saldırısı olarak tanımlarken, Amerikan ordusunun Afrin’de provokasyon peşinde olduğunu duyurdu.”

“Rusya, 3 Şubat’ta İdlib’de Su-25 tipi savaş uçağının Amerikan MANPAD füzesi ile düşürülmesinden sonra, bu tarz saldırılara karşı Afrin ve İdlib hava sahasını kapsayacak şekilde yeni bir elektronik hava savunma sistemi kurma kararı almıştı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ve YPG’nin Deyr ez Zor yakınlarında Esed rejimi yanlısı güçlerle çatışmasını eleştirdi. Açıklamada, "Son olaylar ABD'nin, Suriye'deki yasa dışı varlığını sürmesinin sebebinin IŞİD'le mücadele etmek değil, sadece Suriye'ye ait olan ekonomik varlıkları ele geçirip elinde tutmak olduğunu bir defa daha gösterdi" ifadelerine yer verildi.”

“İki ABD’li generalin Menbiç’te, Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu siperlerine karşı nöbet tutan YPG militanlarının yanına giderek buradan bayrak göstermeleri, kuşkusuz üstlerinin onayı olmadan yapılan bir hareket değil. Önem taşıyan nokta, Ankara’dan gelen Menbiç mesajlarının ardından ABD’li komutanların verdikleri karşılığın gerilimi daha da yukarı çekecek nitelikte olmasıdır. Örneğin Tümgeneral Jerard, “Eğer bize vurursanız, biz de agresif bir şekilde karşılık veririz. Kendimizi koruyacağız” şeklinde konuşuyor.”

“Suriye ordusu, sınır ihlali yapan İsrail savaş uçağını düşürdü. İsrail buna karşılık Suriye ve İran'a ait 12 askeri noktayı vurduğunu iddia etti.”

İKİ TARAF VAR

Bütün bunlardan çıkan net bir sonuç var: Biz Amerika ve onun güdümündeki terör grupları ile savaşıyoruz. Bizimle birlikte Suriye de savaşıyor. Rusya ve İran da Suriye’nin yanında yer alıyor.  

İki cephe oluşmuş durumda: 1. Türkiye, Rusya, Suriye, İran; buna Irak merkezi yönetimi de katabiliriz. 2. Amerika, İsrail, DEAŞ, PKK, YPG, PYD ve Barzani güçleri.

Bu savaşın nedeni ise Amerika ve İsrail’in Türkiye, Suriye, İran ve Irak’ı bölme ve kukla bir devlet kurmak istemesi.

“YA İŞBİRLİĞİ YAP YA DA İSTİFA ET”

Hal böyle olunca Türkiye’nin özellikle hangi devletle işbirliği yapması lazım? Cevabı biz verelim: Suriye. Peki Sayın Erdoğan ne diyor? Cevap gazetelerde var:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 45. Muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Suriye Devlet Başkanı Esad için, ‘1 milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız?’ dedi.”

Sayın Erdoğan katillerle konuşmayacaksa ve işbirliği yapmayacaksa Amerikalılarla görüşmesin. Esas katil Amerika ve İsrail’dir. Katillere tepki gösterecekse, önce İncirlik’i Amerikan uçaklarına kapatsın. Diyarbakır’daki Amerikan askerlerini yurt dışına çıkarsın. Kürecik üssünü kapatsın.

Suriye ile görüşmenin ötesinde işbirliği yapmak şart ama Sayın Erdoğan buna bir türlü yanaşmıyor. O zaman Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Perinçek’in şu sözü akla geliyor: “Ya Suriye ile işbirliği yap ya da istifa et.”

Suriye ile işbirliği yapmamanın bedelini bu millete ödetmeye Sayın Erdoğan’ın hakkı yoktur.

Hiç yorum yok: