22 Eylül 2017 Cuma

BU BİR SAVAŞ İLANIDIR

MGK kararı, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Bekir Bozdağ'ın açıklamaları ve sınırdaki askeri hazırlıklar aslında bir savaş ilanıdır. Türkiye çok önemli günlerin arifesindedir. Batı emperyalizmine karşı yürütülen savaşın daha da büyüyeceği anlaşılıyor.

Böyle kritik günlerde ene önemli husus iç cephenin güçlü tutulmasıdır. Milli birliği bozucu ve milli direnci zayıflatıcı her türlü eylem ve söylemden uzak durmak gerek.

Milli birlik iç cephenin güçlü tutulması için şarttır. Bizi birleştirecek olan vatanseverlik ve milli şuurdur. Özellikle iktidarın ve ana muhalefet partisinin bu hususa dikkat etmesi gerekir. 

Milletimiz vatan topraklarını hedef alan tehlike, tehdit ve saldırının esas kaynağını ne olduğunu bilmelidir.

Dün kime ve kimlere karşı savaşarak Cumhuriyet’i kurduysak bugünkü düşman da odur. Dün görünüşte bağımsızlık savaşını Yunanlılara karşı vermiştik ama aslında düşman İngiltere ve Fransa’nın başını çektiği Batı emperyalizmiydi. Bugün de PKK, PYD, FETO ile savaşıyoruz ve muhtemelen Barzani’nin çapulcuları ile de savaşacağız ama esas düşman Amerika ve İsrail’in başını çektiği Batı emperyalizmi…

Türkiye bu savaşı yürütürken NATO içinde kalamaz. NATO düşman güçlerin bir ittifakıdır. NATO içinde kalarak bu güçleri engellememiz mümkün değildir.  

Türkiye öncelikle ABD askerlerini vatan toprakları dışına çıkarmalıdır. İncirlik, Diyarbakır ve Kürecik'i ABD askerlerine kapatmadıkça siyasi ve ekonomik hangi tedbirleri alırsak alalım Barzani ve ABD’nin diğer piyonları ile yapılan mücadele etkili olmaz.

PYD’nin de YPG’nin de Barzani’nin de en büyük destekçisi Amerika ve İsrail’dir. Amerika binlerce ton malzemeyi bu örgütler kime karşı kullansın diye veriyor? Elbette Türkiye’ye karşı. İncirlik bu örgütlere destek vermenin merkezi durumunda. Ve biz hâlâ buna müsaade ediyoruz. Olacak şey değil.


Komşularımız ile her alanda iş birliğini artırmalıyız ve artık şu Esad düşmanlığından vaz geçmeliyiz. Unutmayalım aynı düşmana karşı savaşıyoruz. 

Hiç yorum yok: