21 Eylül 2017 Perşembe

AHLAKSIZCA BİR YALAN

Vatan partisi Genel Başkanı Ulusal Kanal’daki bir programda söyledikleri şunlar:

“Türkiye’nin dinamikleri ve mecburiyetleri AKP iktidarını ve Tayyip Erdoğan’ı önüne kattı ve götürüyor. Bakın en son Almanya’da şöyle bir yazı çıktı. Önemli bir gazetede, şimdi gazetenin adını unuttum. Bir arkadaş aktardı bana Almanya’da, artık şunu diyorlar, “Artık Tayyip Erdoğan İslamcı Kemalist oldu, İslami Kemalist oldu.” Amerika basını zaten bunu hep yazıyordu. Yani Tayyip Erdoğan’ı Kemalistler teslim aldı, esir aldı, önlerine kattılar, götürüyorlar şeklindeki tahliller Amerika’nın Foreign Policy, New York Times, Herald Tribune gibi ciddi gazetelerinde çıkıyordu. Benim ağzımdan da bunları yazdılar Amerikan basını. Şimdi Almanlar da aynı analizi yapmaya başladı.”

ABC internet gazetesi ve ODATV haber siteleri Perinçek’in bu ifadesine dayanarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ait bir tespit izlenimi veren “Erdoğan İslami Kemalist oldu” başlığıyla paylaştıkları haberler yaydılar.

Sayın Perinçek’e ait olmayan “Erdoğan İslami Kemalist oldu” tespitini sanki Perinçek yapmış gibi yansıtmak ahlaksızca söylenmiş bir yalandır.

KEMALİZMİ BİLMEYEN KEMALİSTLER

Bu yalana mal bulmuş mağribi gibi sarılanlara bakıyorum da hemen hepsi Atatürk’ten ve onun temel görüşlerinden bihaber olmasına rağmen, kendilerini Kemalist sanan Tanzimat kafalı kimseler. Bunlar için Atatürkçülük laiklikten ibaret. Laikliği de çoğu kez dinsizlikle karıştırırlar.

Bu vesile ile iki konu üzerinde durmak isterim:

Türkiye’de iki grup insan var ki, bunlar Atatürk’ü İslam dinine ve din adamlarına tümüyle karşıymış gibi takdim ederler. Kimdir bunlar derseniz; Türkiye’nin kurtuluşunu dinsel ilkeler çerçevesinde görenler ile Tanzimat kafalı, batıcı tipler. Oysa her iki grup da yanılmaktadır. Atatürk yalnızca siyasal iktidarın dine dayalı olmasına karşıydı. Dindar bir Müslüman pekâla Kemalizm’i savunabilir.

Kemalizm’in temelinde bağımsızlık ve anti-emperyalizm vardır. Batılılar Atatürk’ü Batı’ya karşı kafa tutan ve Batı’nın Türkiye üzerindeki egemenliğine ve etkisine son veren insan olarak bilirler. Erdoğan’a Kemalist yakıştırması buradan kaynaklanıyor.

Batı Türkiye’deki son gelişmelerden son derece rahatsız. “Erdoğan İslami Kemalist oldu” tespiti bu rahatsızlığın ifadesi.

TÜRKİYE KEMALİZM’İN YOLUNA GİRECEKTİR

Türkiye, Batı’nın piyonları PKK ve FETO ile amansız bir mücadele veriyor. Suriye’nin ve Irak’ın toprak bütünlüğü için bölge ülkeleri ve Rusya ile yakın işbirliği içine girdi, İkinci İsrail (Kürdistan) devletinin kurulmaması için Fırat Kalkanı harekatını yaptı, Hava savunma sistemini Rusya’dan alıyor. Bir yandan Çin ile ilişkilerini geliştirirken diğer yandan Şanghay İşbirliği Örgütü’ne katılmanın hazırlıklarını yapıyor.
Batılı emperyalistleri rahatsız eden bu gelişmelerden dolayı Erdoğan için “İslami Kemalist oldu” tespitini yapıyorlar. Aslında Erdoğan’ın değil Türkiye’nin Kemalizm’e dönmesinden korkuyorlar.

Bize göre Erdoğan “Kemalist” değildir ama Türkiye’nin gerçekleri onu Atatürk yoluna doğru sürüklemektedir. Bu yola girmekte ayak sürürse bu sel onu siler süpürür. Hiçbir güç artık Türkiye’yi Kemalizm’e giden yoldan geri çeviremez. Bu husus artık var veya yok olma meselesi haline gelmiştir.


Türk milletinin geleceğini artık gerçek Kemalistler belirleyecektir. 

Hiç yorum yok: