9 Temmuz 2016 Cumartesi


NATO ZİRVESİ’NİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Polonya’nın başkenti Varşova’da NATO zirvesi toplandı. Türkiye’ bu toplantıda en üst düzeyde temsil edildi. Bu münasebetle sormak gerek, bir savunma paktı olan NATO Türkiye’nin kendini savunmasında ona yardımcı oluyor mu?

Hatta şu soruyu da sormak gerek, NATO niçin var?

NATO DOST MU, DÜŞMAN MI?

Türkiye PKK denilen terör örgütü ile kanlı bir mücadele içinde. Her gün yeni yeni şehit haberleri geliyor. Örgüt Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini Güneydoğu’muzda yok etmek istiyor. Bundan büyük tehdit olur mu?

Türkiye NATO üyesi ama NATO içindeki müttefikleri PKK’yı alenen kullanarak düşmanca bir politika izliyor.

NATO’nun en etkin ortağı ABD, İsrail  ile işbirliği içinde Türkiye dahil bir çok ülkenin sınırlarını ve yönetimini değiştirecek yani ülkeleri bölecek BOP’ni uygulamaya devam ediyor. Bu amaçla PKK, PYD, YPG, IŞİD gibi terör örgütlerini kullanıyor.

Türkiye ısrarla YPG ve PYD’nin PKK’dan bir farkı olmadığını ve Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu söylüyor; ABD bunu kabul etmiyor.

Son olarak, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen NATO zirvesine katılmak için yurtdışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, YPG ve PYD’nin, PKK, El Kaide ya da IŞİD terör örgütleri ile farkı olmadığı sözlerine karşın ABD, PYD ve YPG’ye ilişkin bakışlarının değişmediğini açıkladı.

Bu durumda, Türkiye’nin NATO’da kalması ne derce doğrudur?

BATI SİSTEMİNİN JANDARMASI: NATO

Atatürk’ün Osmanlı’nın son dönemi ile ilgili olarak çok yerinde bir tespiti var: “….denebilir ki, devlet ve hükümet yabancı sermayesinin jandarmalığından başka bir şey yapmamıştır.”

NATO’da batı sisteminin ve batı sermayesinin jandarmalığını yapıyor. Batı sermayesi de dünya milletleri ve halklarını sömürmek için milyonlarca insanın kanını döküyor. Onları aç, yoksul ve sefil bırakıyor. İnsanları evinden, vatanından kaçmaya mecbur ediyor.

NATO da bu sistemi korumak için Türk Ordusundan faydalanıyor.

NATO’DAN ÇIKMALIYIZ

Türkiye kendisine düşman hale gelmiş, PKK, PYD ve TPG gibi örgütleri donatarak, eğiterek ve siyasi destek vererek üzerine saldırtan bir örgüt içinde kalamaz.

Türk Ordusu mazlum milletleri ve halkaları sömüren, katleden bir sistemin jandarmalığını yapamaz.

Türkiye en kısa zamanda NATO’dan çıkmalıdır.


Tam bağımsızlık ancak milli ordu ile sağlanır ve milli egemenlik ancak milli ordu ile korunur.

Hiç yorum yok: