6 Haziran 2016 Pazartesi

RAMAZAN GELDİ

Müslümanlar için en kutsal günlerin yaşandığı Ramazan ayına girdik. Tüm İslam âlemine kutlu olsun. Bu ayda eller Allah’a doğru kalkacak,  ibadetler, dualar artacak. Tüm halis duaların kabulünü diliyorum.

İslam âlemine bakınca, Müslümanların halini görünce yüreğim sızlıyor; onlara seslenmek istiyorum:

Ey Müslüman kardeşim, sana sesleniyorum!

Lütfen bir Müslümanların durumuna bak bir de dön Avrupa’ya, Amerika’ya bak. Oralarda çok az Müslüman yaşıyor, çoğunluğu başka dinlere mensup.  Hiç o ülkelerde yaşayanlarla Müslüman halkları kıyasladın mı? Ben sana bu kıyaslamada yardımcı olayım.

Önce kendimize bakalım: Yoksulluk bizde, sefalet bizde, açlık bizde, hastalık bizde, yalan bizde, aldatma bizde, kandırma bizde, cinsel tacizler bizde.

Onlar refah içinde kardeş kardeş yaşarken biz bir birbirimizi öldürüyoruz; tek tek yetmiyor bombalarla onar, yirmişer katlediyoruz.

Irak’ta, Suriye’de Libya’da, Yemen’de her gün Müslüman Müslümanı katlediyor. Son 10-15 yılda Müslümanların öldürdüğü Müslüman sayısı 2 milyonu geçti.  Evinden, yurdundan göç edenlerin sayısı ise çok daha fazla.

Sen hiç Yahudi’nin Yahudi’ye böyle düşmanlık yaptığını, öldürdüğünü duydun mu? Ne oluyor bize? Hiç düşündün mü?

Müslüman Müslümanı öldürdüğü için Müslümanlar Hristiyanlara sığınıyor hem de denizlerde boğulma pahasına.  Bu çelişkiye ne dersin?

Onlar üretiyor, sen tüketiyorsun. İlaç oradan geliyor, silah oradan geliyor, telefon oradan geliyor, araba oradan geliyor, bilgisayar oradan geliyor, yediğin et oradan geliyor, hayvanlarına yedirdiğin saman oradan geliyor. Bilim oradan geliyor, teknoloji oradan geliyor.

Peki! Sen günde 5 vakit dua ediyorsun da durum neden böyle? Eksik olan ne? Allah neden dualarını kabul etmiyor? Senin dualarını kabul etmeyen Allah neden başka insanların yüzüne gülüyor? Onlarda fazla olan ne? Sende eksik olan ne? Bu soruların cevabını hiç düşündün mü?

Düşünsen eksiklerini tamamlardın. Ben sana yardım edeyim:

Sen dua ediyorsun ama gayret etmiyorsun; çalışmıyorsun. Özellikle de aklını çalıştırmıyorsun. Araştırmıyorsun, sorgulamıyorsun, özgür düşünemiyorsun.

Beynini yanlış adamlara teslim etmişsin. Onlar seni uyutuyor; seni dualarla, kandırıyor, maşallah deyip kandırıyor, İnşallah deyip kandırıyor, elhamdülillah deyip kandırıyor. Onlar seni kandırıp zengin oluyor, lüks evlerde, siteler içinde oturuyor, kocaman kocaman arabalar biniyor, seni de balık istifi gibi otobüslerle taşıyor.

Bu seni kandıran dinci kesim Yahudi ve Hristiyan iş adamları ile el ele vermişler seni sömürüyorlar. Kendi çocukları en iyi okullarda okuyor ve hemen bir iş sahibi oluyor; senin çocuğun ise sınav sınav geziyor, iş arıyor, kadro bekliyor.

Sen sürekli yoksullaşırken bu Müslüman görünümlü işbirlikçiler sürekli zenginliyor. Fabrikalar alıyor, 50 -60 katlı apartmanlar alıyor, AVM’ler alıyor, topraklar alıyor. Senin hakkına da birkaç kilo makarna, birkaç torba kömür düşüyor.

Sana ve çocuklarına, din diye, ilim diye hurafeleri batıl inançları öğretiyorlar. Sen bunlarla oyalanırken, Avrupa ve Amerika’daki insanlar bilim üretiyor, ürettikleri bilim teknolojiye dönüştürüyor bu teknolojiyi de kendi refahı için ve başta Müslümanlar olmak üzere diğer insanlara hakim olmak ve onları sömürmek için kullanıyor.  Sömürürken de en büyük yardımcıları bu Müslüman görünümlü işbirlikçiler oluyor.

Ey Müslüman kardeşim! Gene duanı yap, gene Allah’a yalvar ama artık iyiliğin, güzelliğin ve refahın ve gücün sadece dualarla sağlanamayacağını anla.

Şu gavur dediğin adamlara dön de bir bak. Adamlar seni soyuyor çünkü senden çok şey biliyor; çünkü bilgiyi onlar üretiyor; sen dua ediyorsun, tevekkül içinde bekliyorsun; onlar dershanelerde, laboratuvarlarda, atölyelerde, kütüphanelerde, fabrikalarda, tarlalarda çalışıyor. Senden çok fazla şey biliyorlar, senden çok fazla şey üretiyorlar.


Sömürülmemek için, çocuklarına daha güzel bir dünya bırakmak için, ölmemek için, sürülmemek için ve Allah rızası için, Müslüman hakkı için artık aklını başına al. Çalışmadan, bilgi üretmeden ve bilgi edinmeden dualarının kabul edilmeyeceğini artık anla. 

Hiç yorum yok: