19 Haziran 2016 Pazar

DEVLETE HAİNLİK NASIL OLUR?

“Devlete hainlik edenlerin çoğuna bakın üniversite mezunu. Ne hikmettir bu okullardan bazen de böyle yamyamlar çıkıyor. Allah’a hamdolsun imam hatip gençliği güzel okuyor, önüne bakıyor, milletini seviyor, devletiyle de asla bir problemi yok”, bu sözlerin sahibi Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki. Bu sözü Özhaseki kendisine yakıştırabilir ama biz bir bakana yakıştıramadık.

Bu söz ne zaman söyleniyor? Tam da yüz binlerce gencimiz LYS sınavında ter döktüğü günlerde. Yani iki milyona yakın genç hain olmak üzere üniversiteye girmeye çabalıyor. Bir o kadar anne ve baba da çocuğu yamyam olsun diye üniversiteye girmesi için uğraşıyor.

Bu sözü kim söylüyor? 14 senedir iktidarda olan bir partinin eski büyükşehir belediye başkanı ve 14 yıldır her türlü bela ve kötülüğü yağmur gibi üstümüze yağdıran bir iktidarın bakanı. Devlet en büyük hainlikleri bu süre içerisinde gördük.

Türkiye Cumhuriyeti devletine hainlik nasıl olur? Anlatalım:

Devletin anayasasını yok sayıp başkanlık sistemini filli hale getirir.

Devletin, milletin paralarını har vurup harcar, kendine saraylar yaptırır, yandaşlarını zengin eder, yoksulların sayısını artırır.

Milletten toplanan vergileri keyfince harcar, Sayıştay’ın bu harcamalarla ilgili raporunu TBMM’ne bile getirmez; raporları gizler.

Devletin 90 yıl boyunca büyük fedakarlıklarla ve çabalarla oluşturduğu işletmeleri, fabrikaları, devlet arazilerini, ülkenin ormanlarını, derelerini yer altı servetlerini yandaşlara ve yabancılara yok pahasına satar.

Devletin anayasasından Türklüğü silmeye teşebbüs eder. Yargı bağımsızlığını yok edip devletin tüm kuvvetlerini tek bir kişide toplamaya kalkar. Hukukun üstünlüğünü yok eder.

Devleti kuran Türk milletini etnik ve mezhepsel bazda bölmeye kalkar.

“Açılım”, “çözüm” süreci ilan eder, bölücü terör örgütü ile işbirliği yapar, onların silahlanmasına, güçlenmesine, hendekler kazıp şehirleri bomba deposu haline getirmesine izin verir.  Yiğit evlatlarımızın şehit olmasının ve kentlerin yıkılıp yakılmasının vebalini taşır.

Eğitim sistemi bozar, çocukları, gençleri çağın bilgileri ile donatmak yerine hurafelere, batıl inançlara inanır hale getirir ve devletin geleceğini karartır.

Ekonomiyi dışa bağımlı hale getirir, devleti milyarlarca dolar borçlandırır.

Öyle bir dış politika uygular ki, tüm komşularla devleti kanlı, bıçaklı hale getirir.

Daha sayabilirim ama bu kadarı yeter. İşte devlete hainlik böyle yapılır.


Şimdi Özhaseki’ye soruyorum eğer iktidar bu yukarıda sıraladığın hainlikleri yaptı ise, 14 yıldır biz idare edenlerin içinde İmam Hatip Lisesi mezunu var mı, yok mu? Varsa oranı nedir? 

Hiç yorum yok: