4 Mayıs 2016 Çarşamba

SAVAŞIYORUZ ÇÜNKÜ SALDIRIYORLAR

Günde 3-4 şehidiz ve 5-10 yaralımız var çünkü savaşıyoruz. Savaşıyoruz çünkü saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü vatanımıza saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü bağımsızlığımıza saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü egemenliğimize saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü bayrağımıza saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü milliyetimize saldırıyorlar. 

Savaşıyoruz çünkü milli birliğimize saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü onurumuza saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü namusumuza saldırıyorlar.

Savaşıyoruz çünkü çocuğumuza, gencimize, yaşlımıza saldırıyorlar.

Üç koldan saldırıyorlar. Ekonomik olarak saldırıyorlar; siyasi olarak saldırıyorlar, psikolojik olarak ve silahlı olarak saldırıyorlar.

Ekonomimizi yönetmeye kalkıyorlar. Para politikamızı belirlemeye kalkıyorlar. Fabrikalarımıza, topraklarımıza, ormanlarımıza, derelerimize, işletmelerimize hastanelerimize el koyuyorlar. Kendi topraklarımızda yabancı sermaye için çalışan işçiler olduk.

Siyasi partilerimizi kumpaslarla, kasetlerle yeniden şekillendiriyorlar. Kendi politikalarına evet diyecek yöneticileri başımıza getiriyorlar. ABD’de, İngiltere’de eğittikleri kimseleri bize politikacı olarak geri yolluyorlar. İktidarı da muhalefeti de kontrol altına alıyorlar.

Beynimiz yıkıyorlar. Televizyonlar, gazeteler bunların borazanı olmuş; hep bunların türküsünü çalıyor. Eğitim sistemi ile oynuyorlar; düşünmemizi, sorgulamamızı istemiyorlar. Dizilerle, yarışmalarla, evlilik programları ile halkı gerçeklerden uzak tutuyorlar. Halk topraklarının elden çıkmak üzere olduğunun,  sömürüldüğünün, yoksulluğunun farkında değil. Gerçek hayatta değil, sanal âlemde yaşıyor.

En nihayet ve en önemlisi silahla saldırıyorlar. Bombalar patlıyor, silahlar susmuyor, başımız roketler yağıyor. Her gün birkaç vatan evladı kanını toprağa akıtıyor. Şehit cenazeleri can yakıyor. Geride babasız çocuklar,  evlatsız anne ve babalar, eşsiz kadınlar kalıyor. Bacaklar kopuyor, kollar kesiliyor.

Saldırıların ardı arkası kesilmiyor. ABD bir yandan, AB diğer yandan saldırıyor. Kurdukları ve destekledikleri piyonları üzerimize saldırtıyorlar. Kendileri gelmiyor, vekillerini gönderiyorlar. Kendileri gelmiyor ama silahlar bunlardan, eğitim bunlardan, taktik bunlardan.

Biz savaşıyoruz ama PKK ve DEAŞ ile değil, biz batılı emperyalist güçlerle savaşıyoruz, Amerika ile savaşıyoruz çünkü onlar saldırıyor biz kendimizi savunuyoruz.  Vatanımız, egemenliğimizi, bağımsızlığımızı, onurumuzu savunuyoruz.

Emperyalistler saldırıyor çünkü milli devletimizi yıkmak istiyor. Stratejileri belli; böl ve yönet. Milli devletleri yık; küçük, kukla devletçikler kur ve sömür. Daha çok sömür ve daha kolay sömür.

Vatanımıza, bağımsızlığımıza, egemenliğimize, namusumuza, bayrağımıza, toprağımıza, maddi ve manevi tüm değerlerimize sahip çıkmak için bir olmalıyız, birlik olmalıyız. Milli cephede birleşmeliyiz.

Mezhep, etnik köken farkı gözetmeksizin; ben sağcıyım, ben solcuyum, ben devrimciyim, ben halkçıyım, ben milliyetçiyim demeden ortak düşmana karşı tüm gücümüzle savaşmalıyız.


Gün yeniden “Ya İstiklâl ya ölüm” deme günüdür.

Hiç yorum yok: